'Beni kim açığa alacak, görelim bakalım' diyen Mustafa Çalışkan: Bunun yazılacağından haberim yoktu

'Beni kim açığa alacak, görelim bakalım' diyen Mustafa Çalışkan: Bunun yazılacağından haberim yoktu

Soylu'nun Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışkan, "Bence toplum Soylu'nun açıklamalarından rahatsız" derken, Emniyet kulislerinde açığa alınacağı iddialarına ilişkin ise "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Çalışkan, Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamada, Hakan Çalışkan’ın intiharına ilişkin soruları net olarak yanıtlamazken dosyanın kendisinin üzerinde ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi sallandırıldığını belirtti. Kimlerin sallandırdığı konusuna ise değinmedi.

'ÇIKSIN BİR GÖRELİM BAKALIM'

Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi.

'HABERİM YOKTU' DEDİ

Ötey yandan haberin yayınlanmasının ardından Cüneyt Özdemir'e bir açıklama yapan Çalışkan,  "Bunların yazılacağından haberdar değildim" dedi. Özdemir, Çalışkan'ın açıklamasını şöyle iletti:

"Sitemli bir konuşma oldu. Dedi ki, 'Ben ilk olarak size şunu söyleyeyim, röportaj vermek için bu konuşmayı yapmadım ve de bunların yazılacağından haberdar değildim, yazılacağını bilsem hiç konuşmazdım' dedi. Bize de programa çıkmayacağını söyledi. Off the record bir kaç soru sordum, o da off the record, yani gazeteciyle arasında kalmak kaydıyla, çünkü ondan sizin almadan bunları yayımlayamam. Bana bazı olayları anlattı."

Haberin sahibi gazeteci Seyhan Avşar ise Çalışkan'ın açıklamasıyla ilgili "İddiaları hatırlatıp bazı sorular yönelttim. Kendisi bana ‘konuştuklarımız yazılmasın’ şeklinde bir şey söylemedi. Off the record söylüyorum şeklinde bir uyarıda bulunsaydı elbette ki söylediklerini yazmazdım. Ben gazetecilik refleksi ile aradım işimi yaptım” beyanında bulundu.