Belediyeyi iflasa sürükleyen AKP'li başkandan 'Erdoğan'ın portresine saygı duruşlu' tanıtım videosu

Belediyeyi iflasa sürükleyen AKP'li başkandan 'Erdoğan'ın portresine saygı duruşlu' tanıtım videosu

Beyoğlu, kendisi için bir tanıtım videosu hazırlattı. Videoda, Beyoğlu’nun göreve başlarken odasında bulunan Erdoğan’ın portresi önünde saygı duruşuna geçtiği görüldü.

İleri Haber

Kasasında 150 milyon TL ve sıfır borçla atandığı Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’ni bir yıl kadar sürede iflasa sürükleyen AKP’li Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun tanıtım videosu sosyal medyada alay konusu oldu.

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanlığını 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimleri yüzde 71 oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan'a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemişti. YSK, Ceylan'ın yerine mazbatayı yüzde 26 oy alan ikinci sıradaki AKP'li Hüseyin Beyoğlu'na vererek belediye başkanlığına atamıştı.

Kasasında 150 milyon Türk Lirası (TL) ve sıfır borçla Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’ni devralan AKP’li Başkan Hüseyin Beyoğlu, yılın ilk yarısı dolmadan 192 milyon TL’lik bütçeyi sıfırlamıştı. 2019’dan devredilen 150 milyon ve 2020 yılının 192 milyon olan bütçesine ek 90 milyon TL borçlanma yapan Beyoğlu, ilk 6 ay dolmadan toplan 432 milyon TL bitirmişti. Göreve atandığı günden neredeyse bir yıl sonra toplamda 612 milyon TL harcama yapan Beyoğlu’nun yönetimindeki belediyeden alacağı olanlar kapıya dayanmıştı.

TANITIM VİDEOSU HAZIRLATTI

İşte o Beyoğlu, kendisi için bir tanıtım videosu hazırlattı. Videoda, Beyoğlu’nun göreve başlarken odasında bulunan Erdoğan’ın portresi önünde saygı duruşuna geçtiği görüldü.

Video, sosyal medyada alay konusu oldu.