Belediyenin yol ihalesi meğer MİT ve askeriyeye 'boya-badana' içinmiş

Belediyenin yol ihalesi meğer MİT ve askeriyeye 'boya-badana' içinmiş

Kars Belediyesi’nin MHP'nin yönetiminde olduğu dönemde yol yapım ihalesi alan bir firmanın, yol yerine MİT ve askeriyenin boya, badana, yol ve inşaat işlerini yaptığı ortaya çıktı.

Kars Belediyesi’nin MHP’de olduğu dönemde 2 milyon 280 bin 275 TL’ye yol yapım ihalesi alan bir firmanın, yol yerine MİT ve askeriyenin boya, badana, yol ve inşaat işlerini yaptığı ortaya çıktı. Eşbaşkan Ayhan Bilgen, ihalesi yapılmış birçok yolun yapılmadığını tespit ettiklerini belirtirken, firma yetkilisi ihalenin amacı dışında iş yaptığını itiraf etti. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Kars Belediyesi’nin MHP’li yönetimi döneminde yol ihalesini alan bir firmanın yapması gereken işi yapmayarak aldığı 2 milyon 280 bin 275 TL’lik ihale karşılığında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve askeriyenin badana, boya ve yol işi yaptığını ileri sürdü. Kars Belediyesi’nin teftişi raporu sonucu firma sahibinin belediye yetkililerine, aldığı ihalenin karşılığında MİT’e iş yaptığını söyledi. Bunun üzerine durumu yargıya taşıyan belediye, yaşanan usulsüzlüğün araştırılmasını istedi. 

‘SUÇUN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR’ 

Firma sahiplerinin sosyal medyada belediye aleyhinde karalama kampanyası yürüttüğüne dikkati çeken Bilgen, "Bu durumla ilgili açıkça bir usulsüzlük tespiti var. Firma sahibi MİT ve askeri diyerek aslında bu işin üstünü örtmeye çalışıyor. Bu iki kurumu ‘tartışmasız’ kurumlar olarak görüp bu bahanenin arkasına sığınıyor. Firma sahibi belki de MİT’e yaptığını iddia ettiği boya, badana ve yol işlerini bile yapmamıştır. Bu konuda mutlaka yargının bunu ortaya çıkarması gerekiyor" dedi. 

'KARAR MERCİİ İÇ İLİŞKİ'

Bilgen’in durumu sosyal medya hesaplarında paylaşması üzerine firmanın bir yetkilisi ise Bilgen’e "Başkanım MİT’in yapımı ve askeri lojman yapımı konusunda sıkıntının olduğunu kardeşime ifade etmişsiniz karar merci biz değiliz, kurumlar arasındaki iç ilişkidir.” mesajını attı.