Belediyenin tüm taşınmazlarını devreden kayyumun 'danışması için' 350 bin lira ödenecek!

Belediyenin tüm taşınmazlarını devreden kayyumun 'danışması için' 350 bin lira ödenecek!

Kayapınar Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ünal Koç, ilk olarak belediyenin tüm taşınmazlarını Emniyet’e ve Diyanet’e devretmesiyle gündeme gelmişti.

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde 10 aylık danışmanlık hizmeti için 350 bin lira ödendiği ortaya çıktı. Kayyum Ünal Koç'un toplam 10 ay boyunca alacağı danışmanlık için ödenecek ücretin ay hesabıyla karşılığı 35 bin TL oldu.

Toplam 1,3 milyon TL maliyetli 4-6 Yaş Kuran Kursu ve 272 bin 800 liralık altın alımı ile gündeme gelen belediye, “danışmanlık hizmeti” alımı için 19 Şubat’ta ihale açtı. BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, kamu ihalelerinde rekabeti önlediği gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale için iki firma doküman satın aldı. Ancak ihaleye yalnızca tek firma teklif verdi. Teklifi 15 gün içerisinde değerlendiren Kayapınar Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü, ihaleye fiyat veren tek şirket olan Çözüm Yönetim şirketiyle el sıkıştı.

8 Mart’ta başlayan ve 31 Aralık’ta sona ereceği bildirilen danışmanlık süresi için şirkete 350 bin TL ödendi. Toplam 10 ay sürecek danışmanlık için ödenecek ücretin ay hesabıyla karşılığı 35 bin TL oldu.

Kayapınar Belediyesi’ne 21 Ekim 2019’da kayyum olarak atanan Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç ilk olarak belediyenin tüm taşınmazlarını Emniyet’e ve Diyanet’e devretmesiyle gündeme gelmişti.

 

 

DAHA FAZLA