Belediyelerin ücretsiz dağıttığı maskeyi, devlet parayla satacak!

Belediyelerin ücretsiz dağıttığı maskeyi, devlet parayla satacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, belediyelerin ücretsiz dağıttığı maskelerin, halkın kolay erişebildiği noktalarda 'satılacağını' açıkladı.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) alınan önlemler kapsamında kalabalık alanlarda maske takmanın zorunlu hale gelmesi üzerine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin de arasında bulunduğu birçok belediyenin ücretsiz dağıttığı maskelerin, halkın kolay erişebildiği noktalarda 'satılacağını' açıkladı.

Yandaş A Haber kanalına konuşan Pekcan, Türkiye'nin maske üreticisi ve ihracatçısı olduğunu söyleyerek, “Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var, halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız ekmeğini ya da sebzesini nereden alıyorsa ona yakın yerden bunlara daha rahat ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

Reklam Kurulu’nun fahiş fiyat artışı yapan 198 firmaya 10 milyon lira ceza kestiğini anımsatan Bakan Pekcan, “Bu firmaların 14 gün savunma süresi var. Şu an yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunma istedik. Bunlarla ilgili de Reklam Kurulunun toplantısı 14 Nisan’da yapılacak. Biz yasal sınırlar içinde 10 bin liradan 104 bin liraya kadar ceza kesebiliyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER ÜCRETSİZ DAĞITIYOR

Kalabalık alanlarda maske takmanın zorunlu hale gelmesinden sonra İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin de aralarında bulunduğu birçok belediye steril sağlık maskelerinin dağıtımını ücretsiz yapmaya başlamıştı.

 

 

 

DAHA FAZLA