Belediye personeli AKP mitingine zorla götürüldü

Belediye personeli AKP mitingine zorla götürüldü

Ankara’da belediye personeli Erdoğan’ın mitingine belediye otobüsleri ile taşındı. Personelin mitinge katılımını zorunlu tutmak için listelere imza attırıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara Gölbaşı’nda seçim mitingi için belediye personelleri mitinge belediye araçlarıyla götürüldü, personellerden mitinge katılmaları için zorla imza alındı.

Miting öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu personeli ve araçlarını seçim mitingi için seferber etti. Belediye yöneticilerinin çağrısı üzerine Gençlik Parkı’nda bulunan belediyeye ait Gençlik ve Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık bin güvenlik görevlisi, burada hazırlanan listelere imza attı. Böylece mitinge katılım zorunlu tutulurken, listede ismi olmayanlar, işten atılmakla tehdit edildi.

MİTİNG İÇİN KAMU PERSONELLERİNİ VE ARAÇLARINI KULLANMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Gençlik Parkı’nın önüne getirilen yaklaşık 10 EGO otobüsüyle bu güvenlik personeli, Gölbaşı’ndaki miting yerine taşındı. AKP’nin seçim mitingi için belediye personeli ve kamu araçlarının kullanılması tepki çekti. Parkta bekleyen belediye yetkilileri, personelin nereye gittiği yönündeki soruyu ‘göreve’ diye yanıtladı.

AKP MİTİNGİNE GÖTÜRÜLEN BELEDİYE PERSONELİ: OYUMU MANSUR YAVAŞ’A VERECEĞİM

Ancak Cumhuriyet’e konuşan güvenlik personeli, Gölbaşı’ndaki mitinge gitmek için beklediklerini söyleyerek, buna mecbur olduklarını, “gitmeyenin sakıncalı ilan edilerek işini kaybedeceğini” belirtti. Adının yazılmasını istemeyen bir güvenlik personeli, “Bu tür mitinglere gitmek istemiyoruz. Ama mecburuz. İş kaygısı taşıyoruz. Çocuğumuz çoluğu çocuğu var. Bizimki ekmek davası. ‘Git’ diyorlar, gidiyoruz, ‘gel’ diyorlar geliyoruz. Anlayacağınız modern köleleriz” dedi. Seçimde kime oy vereceğine yönelik soru üzerine ise aynı personel, “Mansur Yavaş’a vereceğim. Mevcut yönetime birçok arkadaş bilendi. Oy vermeyecek. Bu düşüncemizi paylaşamasak da sandıkta tercihimizi yapacağız” diye konuştu. Erdoğan’ın seçim mitingine güvenlik görevlilerinin yanı sıra temizlik personeli de götürüldü.

KADINLAR İÇİN 10 OTOBÜS

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, merkezin yanında bulunan diğer bir yerde ise belediyenin kadın personeli toplandı. Kadınlar da buradan belediye otobüsleriyle miting alanına götürüldü. Kadınlar için de 10 belediye otobüsünün bekletildiği görüldü. Belediye personelinin, bugün de Erdoğan’ın açılışını yapacağı Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılış töreni ile Yenimahalle mitingine götürüleceği öğrenildi.