Belediye İşçileri CHP Genel Merkezi'ne Gidecek

Belediye İşçileri CHP Genel Merkezi'ne Gidecek

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan belediye işçileri, belediyenin işçi düşmanı kararına karşılık CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapacak.

İleri Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.’de otobüs şoförü olarak çalışan 9 işçi, Türk-İş’e bağlı Belediye- İş Sendikası'ndan ayrılarak DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılmış ve 39 gün önce direnişe başlamıştı. 186 otobüs şoförlerinden, 132'sinin Sosyal-İş Sendikası üyesi olmasına ve çoğunluk sağlanmasına rağmen işçiler çeşitli bahanelerle sendikalı olduğu için işten çıkartılmıştı.

10 DAKİKADA İŞÇİLER ALEYHİNE KARAR

Sosyal-İş Sendikası üyeleri, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun avukatıyla 39 günün ardından görüşebildi ancak işçilerin işe iadeleri  veya kıdem tazminatı haklarını almak üzere başlattığı direnişin taleplerinin karşılanmayacağı belirtilerek, toplantı 10 dakika sürmeden sonlandırıldı.

İŞÇİLER CHP GENEL MERKEZ BİNASINA GİDECEK

Anlaşamayan taraflar masadan kısa sürede kalkması üzerine, 15 gün içinde mahkeme dosyasının açılacağı belirtildi. Bu akşam saat 00:00'da işçiler Ankaraya giderek ve  CHP Genel Merkez binası önünde Sosyal-İş Sendikası Başkanı Metin Ebetürk ve Genel Sekreter Celal Uyar beraberliğinde basın açıklaması yapacak. İşçiler belediye önünde sürdürdükleri direnişlerine ise cuma gününden itibaren devam edecek.