Belediye Başkanı'ndan VIP koltuk siparişi

Belediye Başkanı'ndan VIP koltuk siparişi

Halk ekonomik krizle boğuşurken, iktidar temsilcileri lükse ve şatafata doymuyor. Kütahya'da bir lüks tüketim daha ortaya çıktı.

Kütahya Valisi’nin kullandığı aracını VIP araca dönüştürerek 60 bin lira tutarında skandal harcamalarla gündeme gelmesinin ardından bir lüks yatırım da Kütahya Belediye Başkanı’ndan geldi. 

Kütahya Belediyesi’nin 7.5 milyon liralık mobilya ihalesi imzaladığı ortaya çıktı. İhalede, ithal ve VIP eşyaların yanı sıra 2 bini aşkın koltuğun yer alması dikkat çekti. İhalede tam 119 maddelik mal ve miktarları yer aldı.

VIP KOLTUKLAR

İhalenin maddeleri içinde 33 adet yönetici masası, yönetici masası asma keton (çekmeceli küçük dolap); yönetici çalışma koltuğu, sehpa, yuvarlak toplantı masası yer alırken 66 adet misafir koltuğu, 391 adet toplantı koltuğu, 360 adet konferans koltuğu, 844 adet çalışma koltuğu yer alıyor.

Özel kaleme ve 6 başkan yardımcısına ayrı ayrı ve özel yönetici masası, koltuğu ve dolabı seçilirken, ithal çalışma ve toplantı koltukları da alındı. VIP toplantı masası ve 15 adet VIP toplantı koltuğu olması da ayrıca dikkat çekti.

'AKLA ZİYAN'

Belediye'nin lüks yatırımını ortaya çıkaran CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya’nın son dönemde abartılı harcamalarla gündeme geldiğini belirterek 7.5 milyon liralık mobilya ihalesini “akla ziyan” olarak nitelendirdi. Kasap, “Valiye haksızlık etmişler. Belediye Başkanı daha hızlı çıktı. İtibarda tasarruf olmaz dediler. İtibar tavan, yatak dahil. Tasarruf halk için. Kemer sıkmaya devam” diye konuştu.