Belçikalı avukatlardan Timtik ve Ünsal için Türkiye konsolosluğu önünde eylem

Belçikalı avukatlardan Timtik ve Ünsal için Türkiye konsolosluğu önünde eylem

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Belçika'da onlarca avukat eylem yaptı.

Yaklaşık 200 gündür ölüm orucunda olan cezaevindeki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için onlarca Belçikalı avukat, Belçika'nın Brüksel kentindeki Türkiye Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Belçika’nın Frankofon ve Alman bölgesinde bulunan ve toplam 8 bin avukatı temsil eden Avocats.be kurumu da eylemi organize eden grup arasında yer alıyor.

Dosyanın yakın takipçisi olan 10 Belçikalı avukat da Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek olmak için açlık grevine girdi.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, duruşmaları yakından takip eden Liege barosuna bağlı Avukat Sibylle Gioe “Bugün 10 avukat açlık grevi yapıyor. Bizler Ebru Timtik’i ve Aytaç Ünsal’ı bu şekilde destekleme kararı aldık. Ebru ile Aytaç, kendileri de açlık grevinde zira rejim tarafından kötü muamele görüyorlar, duruşmalar adil değil, ağır suçlamalarla hapse atıldılar, tek istedikleri adil yargılama. Hayatları tehlikede. Hem kendi hükümetimizi hem sivil toplum örgütlerini hem de Türk hükümetini uyarmak istiyoruz” dedi.

Avocats.be Başkanı Xavier Van Gils ise şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın neresinde olursa olsun avukatları yakından ilgilendiren bir konu olduğunda bizler dayanışma amacıyla toplanma ihtiyacı duyuyoruz. Türkiye’de yaşananlar demokrasilerde avukatların rolünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bugün Türkiye’de avukatlara kendilerini ifade etme imkanı verilmiyor, işlerini yapamıyorlar, sadece siyasi nedenlerden dolayı insanları savunamıyorlar. Bir devlet avukatların varlığını kabul etmiyorsa, bağımsız adalet yoksa bu devletin yoldan çıktığını, otoriterliğe doğru gittiği anlamına geliyor. Bizler bunun için sesimizi yükseltmek istiyoruz, söz konusu açlık grevinde bulunan avukatlar kritik bir durumda. Durum gerçekten zor” dedi.