Belarus'ta üç kadın aday, kendilerine 'zavallı şeyler' diyen Lukaşenko'ya karşı ittifak kararı aldı

Belarus'ta üç kadın aday, kendilerine 'zavallı şeyler' diyen Lukaşenko'ya karşı ittifak kararı aldı

Viktoria Tsepkalo, Svetlana Tikhanovskaya ve Maria Kolesnikova, 25 yıldır Belarus'u yöneten Lukaşenko'ya karşı güçlerini birleştirdi.

Belarus'ta üç kadın aday Viktoria Tsepkalo, Svetlana Tikhanovskaya ve Maria Kolesnikova, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde 25 yıldır iktidarda olan Aleksander Lukaşenko'ya karşı güçlerini birleştirerek ittifak yapma kararı aldı.

Üçü de seçimlere katılmaktan men edilen kocalarının yerine siyaset sahnesine çıkan kadın adaylar, "Eşitiz ve kazanabiliriz" sloganıyla, kendileri için "zavallı şeyler" diyen ve "Belarus Anayasası'nın bir kadın için yapılmadığını" söyleyen Lukaşenko'ya rakip olma kararı aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Svetlana Tikhanovskaya, mayısta hükümet karşıtı bir gösteriye katıldığı için hapse atılan kocasının yerine seçimlere girme karar almıştı.

Kısa sürede popüler olduğu belirtilen Tikhanovskaya, geçen hafta diğer iki kadın aday Maria Kolesnikova ve Veronika Çepkalo'nun da desteğini aldı. Üç aday şimdi Tikhanovskaya'nın liderliğinde ortak kampanya yürütüyor.