BEK’ten Eslife işçilerine dayanışma ziyareti

BEK’ten Eslife işçilerine dayanışma ziyareti

Birleşik Emek Koordinasyonu, aylardır maaş alamadıkları iş yerleri aniden boşaltılarak kapatılan Eslife Hospital işçilerini ziyaret etti.

İleri Haber

Birleşik Emek Koordinasyonu (BEK) İstanbul Esenyurt'ta bulunan Eslife Hospital işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Eslife Hospital adlı özel hastanenin çalışanlara haber vermeden aniden boşaltılarak kapatıldığını dün İleri Haber gündeme getirmişti. Perşembe günü sabah saatlerinde işyerlerine gelen çalışanlar, hastanenin boşaltıldığını ve kapılarının kilitlendiğini görmüştü. Aralarında doktorların da bulunduğu toplam 190 çalışanın yaklaşık 5 aydır maaş alamadığı hastanede yönetimden de henüz bir açıklama yok.

BEK’TEN ZİYARET

Hastane önünde Perşembe gününden bu yana gruplar halinde bekleyişini sürdüren işçilere, Birleşik Emek Koordinasyonu tarafından bugün bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Aylardır maaş alamayan, iş yerleri haber verilmeden aniden kapatılarak ortada bırakılan emekçilerle dayanışma içerisinde olacaklarını belirten BEK, “Bu işin peşini bırakmayacağız” mesajını verdi.

İşçilerin haklarının takipçisi olacağını belirten Birleşik Emek Koordinasyonu’ndan Avukat Pınar Dinç, işçilerin maruz bırakıldığı haksızlıkların ilk örnek olmadığını belirterek, örgütlü mücadelenin büyütülmediği takdirde de son örnek olmayacağını vurguladı.

KOORDİNASYON'UN AVUKATI HUKUKİ SÜRECİ TAKİP EDECEK

1 Ocak 2018 itibariyle yürürlüğe girecek olan ‘Arabuluculuk Yasası’ ile, bu tür durumları yaşayan işçilere “Ortadan kaybolan işvereni bul, arabulucuyu çağır, onun parasını da sen öde” dendiğini söyleyen Avukat Dinç, “Dava açmak için dahi parası olmayan işçilerden arabulucuya para ödenmesi bekleniyor” diyerek yasaya tepki gösterdi.

'SEYİRCİ VE EDİLGEN OLMAKTAN ÇIKMALIYIZ'

Eslife Hospital işçilerinin haklarına ilişkin hukuki süreci takip eden Dinç, yaşananların bir şeye işaret ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bütün bu yaşananlar, her geçen gün gasp edilen haklarımıza sahip çıkmamız, ‘seyirci’ ve ‘edilgen’ olmaktan çıkıp, aktif ve mücadeleci olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir.”

ESLİFE İŞÇİSİ: SONUNA KADAR MÜCADELE!

Ziyarette konuşan Eslife Hospital işçilerinden Y.K. ise 5 aydır maaş alamadığını belirterek, “190 çalışan var ve hepimiz mağdur durumdayız. Kredi ile ev alan arkadaşlarımıza bankalar el koydu” diyerek yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

“Evde huzurumuz kalmadı” diyen işçi, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

İşçi, gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını da sözlerine ekleyerek, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bir araya gelen Eslife Hospital işçileri neler yapabileceğini konuştu.

BİRLEŞİK EMEK KOORDİNASYONU NEDİR?
Farklı sektörlerden çok sayıda işçinin ortak mücadele için bir araya geldiği Birleşik Emek Koordinasyonu dün Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılan buluşmayla kuruluşunu ilan etti. 
Çeşitli sektörlerden işçilerin bir araya gelerek oluşturduğu BEK, işçi meclisleri şeklinde örgütlenecek, fabrikalara, işçi havzalarına, mahallelere, emeğin, emekçinin mücadelesini ve sınıfın nabzını taşıyacak. “Söz işçilerin” diyen BEK, AKP’nin emek düşmanı politikalarına karşı ortak mücadele bayrağını yükseltecek.