Behice Boran mezarı başında anıldı

Behice Boran mezarı başında anıldı

TİP'in unutulmaz önderlerinden Behice Boran ölümünün 31. yılında Türkiye İşçi Partililer tarafından mezarı başında anıldı.

Türkiye sosyalist hareketinin ve Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) önderlerinden Behice Boran ölümünün 31. yılında  Zincirlikuyu Mezarlığı’nda anıldı.

Türkiye İşçi Partisi'nin çağrısıyla anmaya katılanlar arasında sözü TİP üyesi Zeki Tombak aldı. Tombak, Behice Boran'ı andığı konuşmasında yeniden Meclis'te temsil edilen Türkiye İşçi Partisi'ni ve çalışmalarını selamladı.

Türkiye İşçi Partisi adına söz alan Deniz Öztürk konuşmasına Behice Boran'ın  "Uğruna ölmeye değmeyecek bir hayat yaşamaya da değmez" sözleriyle başladı.

'ANISI MÜCADELEMİZE İLHAM VERMEKTE'

Öztürk konuşmasında şunları söyledi:

"Behice BoranAnkara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Sosyoloji kürsüsünde çalışırken 1948 yılında siyasi görüşleri sebebiyle üniversitesinden uzaklaştırılan bir akademisyen. Hepimizin bildiği gibi kimsenin sesi çıkmazken 'Kore neresi?' diyerek ülkenin çocuklarının emperyalizme kurban edilmesine karşı çıkma cesareti göstermiş Barışseverler Cemiyetinin başkanı. Ve Behice Boran Kore'ye asker göndermeye karşı çıktığı için tutuklandı, 15 ay hapis cezası aldı. Bugünlerde de bunlar ne kadar da tanıdık geliyor. Yine üniversitelerde cadı avı, barış talebini yükselttiği için görevinden alınan, tutuklanan akademisyenler, aydınlar. Bugün burada olmamızın tek anlamı Behice Boran'ı anmak değil, onun hayatın her alanında, okulda, partide, sokakta, köylerde yaptığı gibi öğrenmek. Onun mücadelesinden öğrenmek... Konu Boran'ı hatırlamak olunca doğru bildiğimiz tüm cümleleri yeniden, özgün biçimde yeniden yazmak gerekli. 
Anısı mücadelemizin içinde, mücadelesi hepimize ilham vermekte."