Behiç Ak’tan Tombiş Kitaplar Dizisi

Behiç Ak’tan Tombiş Kitaplar Dizisi

Çocuklara her öyküsünde bambaşka ve sınırsız hayallerle dolu bir dünyanın kapılarını açan Behiç Ak, bu sefer Tombiş serisiyle Günışığı raflarında yerini alıyor. Tombiş kitaplar çocukları hayaller kurmaya ve bu hayallerin peşinden gitmeye çağırıyor. Çocukların alanlarının git gide daraltıldığı, sadece yaşam alanlarının değil daha kötüsü hayallerinin de yontulmaya, yönlendirilmeye çalışıldığı şu dönemde, bu seri içimizi biraz ferahlatacak.

Umut Dağlar

Tombiş Kitaplar Dizisi içinde kocaman ve renkli hayallerin olduğu, farklılıkların, olasılıkların yorumlandığı, çocuklara aynı zamanda kavramların eğitici bir biçimde verildiği bir seri. 


Behiç Ak, birbirinden güzel öyküleriyle çocuklara "düşünün" diyor. Hayal kurun ve vazgeçmeyin!
Hayaller, sorular, "tahammül" giderek yok edilmeye çalışılırken, çocuklarımıza bu kitaplarla dokunmak belki de yapabileceğimiz en güzel şey olacaktır onlar için.


Dizide, "Benim Bir Karışım”, “Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor”, “Ben Ne Zaman Doğdum”, “Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor”, “Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor" kitapları yer alıyor. Her kitapta bambaşka soruların cevaplarını arayan Memo ise çok meraklı. Sadece bir sorun var, arkadaşı Tombiş cevapları pek de umursamıyor... Bu beş kitapta Memo ve Tombiş'in birbirinden renkli hikayeleri çocuklarımıza çok iyi gelecek.

BENİM BİR KARIŞIM
Bir karış ne ola ki? Zeynep bir karışının sekiz nota olduğunu söylüyor! Memo'nun ise kafası karışık. Herkesin karışı farklı mıdır? Bir karar veriyor, rastladığı herkese karışını soruyor. Ve tabii ki Tombiş'e de. Kafası iyice karışıyor. Ne kadar çok farklı karış var!

KÜNYE: Benim Bir Karışım, Behiç Ak, 1. Ve 2. Sınıf, Günışığı Kitaplığı, 2018, 68 sayfa.


BİZİM TOMBİŞ TAŞTAN HİÇ ANLAMIYOR
Memo, bu defa plajda dolaşırken küçük bir çakıl taşı buluyor. Peki bu çakıl taşı sadece bir taş mı? Taşlar acıkır veya korkar mı? Bir sürü farklı taş varsa bir sürü de farklı özelliğin olup olmadığını düşünüyor Memo. Peki diğerleri de çakıl taşlarının farklı anlamları olduğunu biliyor mu? Ve Memo bazen bulduğu cevaplara çok sevinip havalara zıplıyor, martılarla karşılaşıp onları şaşırtıyor gökyüzünde. Memo bir çakıl taşı ile kaç farklı soru cevaplayabilir ki?

KÜNYE: Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor, Behiç Ak, 1. Ve 2. Sınıf, Günışığı Kitaplığı, 2018, 56 sayfa.


BEN NE ZAMAN DOĞDUM
Herkesin bir doğum günü vardır ve bir de doğum hikayesi. Memo'nunki bir dantelin örüldüğü zamana denk geliyor. Doğum tarihlerinin sadece rakamların yan yana gelmesiyle oluşmadığını, içinde birçok saklı hikaye gizlediğini anlıyor. Ardından doğum günü soruları başlıyor. Annesi, babası ne hatırlıyor? Peki ya Tombiş? Tarihlerin içinde ne de çok hikaye var!

KÜNYE: Ben Ne Zaman Doğdum?, Behiç Ak, 1. Ve 2. Sınıf, Günışığı Kitaplığı, 2018, 56 sayfa.


BİZİM TOMBİŞ FİYONK MAKARNAYI ÇOK SEVİYOR
Çocuk olmaktan sıkılan Memo hayallere dalıyor. Aynı anda birçok meslek sahibi olabilir mi? Herkes ne olmak istediğine nasıl karar veriyor? Bu kadar çeşitli hayallerle karşılaşmak onu fazlasıyla şaşırtıyor. Tombiş'in hayalleri peki? Belki de en çok ona şaşırıyor.

KÜNYE: Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor, Behiç Ak, 1. Ve 2. Sınıf, Günışığı Kitaplığı, 2018, 56 sayfa.


TOMBİŞ MASKELİ BALOYA KATILMAK İSTEMİYOR
Maskeler her şeyi gizler mi? Memo en azından deniyor, o maskeli baloya gidip kimsenin onu tanımamasını istiyor. Tabii Tombiş'i ikna edebilirse... Fakat Tombiş' in maskelerle derdi var. Maskelerin her şeyi gizleyemeyeceğini düşünüyor. Gerçekten gizleyemediğimiz kişisel özelliklerimiz yok mudur? Hangi maskeyle bunları gizleyebiliriz ki? Tombiş maskelerin ardındakileri bulmaya çalışırken Memo gizlenebileceği konusunda çok iddialı. Bakalım ne kadar gizlenebilecekler?

KÜNYE: Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor, Behiç Ak, 1. Ve 2. Sınıf, Günışığı Kitaplığı, 2018, 48 sayfa. 


Merak dolu ve eğlenceli hikayeleriyle çocuklara aynı zamanda felsefenin de kapılarını açıyor Behiç Ak. Bu seriyi çocuklarımıza okuturken bizler de çok eğleneceğiz ve tabii ki fazlasıyla düşüneceğiz. 
Çocuklara her öyküsünde bambaşka ve sınırsız hayallerle dolu bir dünyanın kapılarını açan Behiç Ak, bu sefer Tombiş dizisiyle Günışığı raflarında yerini alıyor. 

 

DAHA FAZLA