'Beğenmeyeni gönderelim' diyen Erdoğan'a: Tek kişilik biletle seni gönderelim

'Beğenmeyeni gönderelim' diyen Erdoğan'a: Tek kişilik biletle seni gönderelim

AKP Türkiyesi’nde her türlü eşitsizlik, adaletsizlik ve gericilik tavan yaparken, yaşamından mutsuz olan insanlar arasında intihar ve psikolojik ilaçlara olan eğilim artıyor. Erdoğan’ın, yaşam şartlarından memnun olmayan ve ülkeden ayrılmayı düşünen yurttaşlar hakkında “Bunların biletlerini kesip, göndermek lazım” çıkışına Meclis’ten bir cevap geldi.

İleri Haber

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Kerestecioğlu, AKP’Lİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların ekonomiyle ilgili açıklamalarına ilişkin, "Suçu başkasında aramaya gerek yok. Ekonominin bu halinden sorumlu olan bizzat Erdoğan'ın kendisidir" dedi.

Kerestecioğlu, OECD'nin ‘Yaşamdan Memnuniyet Raporu’nda Türkiye'nin sondan dördüncü sırada olduğunu da belirtti. Kerestecioğlu, "Erdoğan şimdi de mutsuz insanlara gidiş bileti kesmeye başladı. Sayın Erdoğan, böyle yaparsanız çok bilet kesmek zorunda kalırsınız. Çok bilet kesmeniz demek de saraylarınızın, gemiciklerinizin, dolarlarınızın gitmesi, onların gerçekten sıfırlanması demektir. Bu da size iyi gelmez. O yüzden en iyisi biz tek bilet keselim ve isterseniz siz gidin ama nereye gidersiniz bilmiyorum. Katar'a mı Sudan'a mı gidersiniz? Biz, buradaki sarayı, 'kadınlar sahnede' adıyla bir kadın kültür merkezi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

‘BU NASIL CÜRET, NASIL BİR DÜZEYSİZLİK?’

Boğaziçi Üniversitesi’nde “Katliamın lokumu olmaz” diyen öğrencilerin gözaltına alınmasına da değinen Kerestecioğlu, şunları söyledi:

"Barış için seslerini yükselten Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ülkenin en başarılı gençleri işkenceye maruz kalıyorlar. Polisler, çocukların kafasına vuruyorlar ve 'kafanıza vurursak belki biraz zekanız azalır' diyorlar. Bu nasıl bir cüret, nasıl bir düzeysizlik? Dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışmalar yapmış akademisyenler, bugün bir yandan davalarla uğraşıyorlar bir yandan da AKP Genel Başkanının tehditlerine maruz kalıyorlar. 

Şu an hapiste olan öğrenci sayısı, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılındaki toplam mahpus sayısından daha fazladır. 2002'de AKP iktidara geldiğinde Türkiye'de toplam tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin 429 iken Adalet Bakanlığının açıkladığı verilere göre bugün cezaevinde 69 bin 301 öğrenci var. Sadece öğrenci sayısını söylüyorum. Gerçekten, Türkiye bir öğrenci ve gazeteci hapishanesi olmuş durumdadır."