Beden Dili ve Mikro Mimik Uzmanı Semih Pehlivan ortak yayını yorumladı

Beden Dili ve Mikro Mimik Uzmanı Semih Pehlivan ortak yayını yorumladı

Beden Dili ve Mikro Mimik Uzmanı Semih Pehlivan, İmamoğlu ve Yıldırım'ın ortak canlı yayın programını değerlendirdi.

Beden Dili ve Mikro Mimik Uzmanı Semih Pehlivan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini şaibeli bir şekilde iptal etmesiyle mazbatası elinden alınan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve rakibi Saray'ın adayı Binali Yıldrıım'ın katıldığı ortak canlı yayın programını değerlendirdi.

Yıldırım'ın, programın moderatörü İsmail Küçükkaya'nın 'beka' sorusu sonrasında "dur" ya da "sus" işareti yaptığını gözlemlediğini söyleyen Pehlivan, İmamoğlu'nun ise oldukça rahat bir yayın geçirdiğini belirtti.

Sözcü'den Kubilay Aydın'ın sorularını yanıtlayan Pehlivan'ın açıklamaları şöyle:

İsmail Küçakkaya taviz vermeyen ve kontrolü kaybetmeyen bir görüntü çiziyor. Zaman zaman Binali Yıldırım'a zaman zaman da Ekrem İmamoğlu'na destek oluyor gözükse de tarafsız bir portre çizdi. Bu anlamda beden dilini etkin bir şekilde kullandı.

'YILDIRIM HEYECANLI'

Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’na göre oldukça gergin. Ekrem İmamoğlu ise oldukça heyecanlı. Binali Yıldırım daha çok ezberlediğini tekrarlıyor izlenimi veriyor. Zaten ezber dışına çıkıldığı anda ya müdahale ediyor yada bir takım sesler çıkarıyor.

'DUR YA DA SUS İŞARETİ'

İsmail Küçükkaya sorular arasında “Beka sorunu var demiştiniz” deyince Binali Yıldırım çok gerildi ve iki eliyle İsmail Küçükkaya’ya “Dur” veya “Sus” anlamına gelecek hareket yaptı.

Ekrem İmamoğlu veriler gösterirken Binali Yıldırım asla o tarafa bakmıyor, genelde mümkün oldukça o tarafa bakmak istemiyor.

Binali Yıldırım bazı konularda çok geriliyor. Özellikle AA veya YSK ile ilgili iletişimlerde çok gergin bir hal alıyor. En çok rahatsız olduğu şey ise “Kul hakkı yendi” konusu idi. Bu konuda açıklama yaparken sesi çok net olarak düştü.

'ELİNİ GÖĞSÜNE GÖTÜRÜYOR'

Binali Yıldırım kendi de inanmadığı şeyleri söylerken elini göğsüne götürüyor. Örneğin; Seçimi kazanmışız tabii ki afişleri asacağız derken bu hareketi yaptı. Bunun anlamı beden dilinde vücudunun savunmasız yerlerini kapama ihtiyacı olarak açıklanır. Bu hareketin benzerini bazen siyasetçiler elleriyle ceketlerinin önünü kapama şeklinde gösterirler. Benzer bir şekilde vakıflara destek olmak gerekiyor derken eli tamamen göğsündeydi. Tüm program sırasında bu hareket tekrarlandı. Mal varlığı konusunda da durum aynı idi.

Ekrem İmamoğlu beden dilini Binali Yıldırıma göre çok daha iyi kullanıyor. Örneğin “Demokrasiyi sekteye uğratanlar” derken eliyle Binali Yıldırımı gösterdi.

Ekrem İmamoğlu bir noktada kontrolü kaybediyor gibi göründü. O da 'Ne soru soracağımı siz mi karar vereceksiniz' dedi. Fakat bu kontrolü kaydetmekten ziyarete hakkının yendiğini düşündüğü için müdahale olabilir.

Binali Yıldırım normalde solak bir siyasetçidir. Fakat gergin olduğu anda sağ elini yoğun kullandı. Kişiler gergin olduklarında aktif kullandıkları ellerinin tersini kullanır.

Binali Yıldırım duruş olarak sanki kulaklıktan talimat alıyormuş izlenimi veriyordu.

İkinci bölümde Binali Yıldırım yönünü mümkün oldukça Ekrem İmamoğlu’na göre ters tarafa çevirdi.

İmamoğlu zaman yönetimi konusunda sıkıntılı…

Ekrem İmamoğlu zaman yönetimi konusunda sıkıntılı. Bazen aynı şeyleri sıklıkla tekrarlama eğiliminde olduğu için süreyi iyi değerlendiremiyor. Dolayısıyla bazen 3 dakikalık sürede soruya vereceği cevap için 15-20 saniye kalıyor."