BEDAŞ işçilerinden Bakan Yıldız'a protesto

İş güvenliği talep ettikleri için Cengiz-Kolin-Limak konsorsiyumuna ait olan Boğaziçi Enerji Dağıtım A.Ş.'den (BEDAŞ) atılan 26 işçi bugün Tarabya’da gerçekleştirilen ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı Enerji Zirvesi sırasında protesto eylemi yaptı.

(İleri - Emek) İş güvenliği talep ettikleri için BEDAŞ’tan atılan 26 işçi, bugün Tarabya’da Grand Otel’de gerçekleştirilen ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı Enerji Zirvesi sırasında protesto eylemi yaptı. "İşten atılan işçiler geri alınsın" pankartı taşıyan işçiler, aynı zamanda denizden de protesto eylemi gerçekleştirdi. Pankart açan işçiler Soma’da yaşanan iş cinayetine de dikkat çekerek iş cinayetlerini gündeme getirdi.

Otelin önünde basın açıklaması yapan işçiler sık sık “direne direne, direnişle zafere” sloganını atarken, burada yaptıkları basın açıklamasında; “Patronların değil, işçilerin de sesi duyulsun istiyoruz” dediler. İşten atmalara dikkat çeken işçiler, atılan işçiler işe iade edilene kadar sorumluların peşlerini bırakmayacaklarını söylediler. 

Bakan Taner Yıldız’ın işçilerin eylemi üzerine zirveye katılmaktan vazgeçtiği öğrenilirken, bakan yardımcısının da işçilere gözükmemek için arka kapıdan çıktığı öğrenildi. Enerji işçileri "elimiz yakanızda" diyerek eylemi sona erdirdi.