BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Kiliselerden 'Rum' ibaresini kaldıralım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Kiliselerden 'Rum' ibaresini kaldıralım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda "Dün ben Trakya ve adalar bölgesindeydim" diyen Destici, Yunanistan'ı hedef aldı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Adalardaki kilise ve okulları kapısında yazan Rum ibaresinin kaldırıp yerine Ortodoks okulu veya kilisesi ibarelerin kullanalım" dedi. Destici daha önce de Çin’i savaşla tehdit etmişti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Destici, basın toplantısında, Yunanistan'ın Olympiakos futbol takımı ile hazırlık maçı yapmak üzere Atina'ya giden Galatasaray futbol takımına yönelik muamele nedeniyle Yunanistan'ı kınadı. Destici, Yunanistan'ın bu kararı tek başına alacak güce sahip olmadığını, onu kışkırtan güçlere güvenerek böyle bir karar aldığını öne sürdü.

‘KİLİSELERDEN RUM İBARELERİNİ KALDIRALIM’

Yunanistan yargısının "Türk" kimliğini yok sayan kararlar aldığını söyleyen Destici, "Dış ilişkilerde mütekabiliyet esastır. Dün ben Trakya ve adalar bölgesindeydim. Adalardaki bütün kiliselerin ve azınlık kapılarının kapısında 'Rum' ibareleri var. Mütekabiliyet ilkesini işletelim ve bütün buralardaki 'Rum' ibaresini kaldırıp Rum kökenli olanlar için Ortodoks okulu veya kilisesi; Ermeni kökenli olanlar için de Gregoryen Hristiyan ifadesini asarak mütekabiliyet esasının gereğini yapalım. Yunanistan bu kararından vazgeçene kadar, Batı Trakya ve Yunanistan'ın diğer bölgelerindeki Türk azınlığını tanıyana, Lozan'a uyuncaya ve AİHM kararlarını uygulayana kadar bunu gerçekleştirelim" diye konuştu.

ÇİN’İ SAVAŞLA TEHDİT ETMİŞTİ

Destici, daha önce de Doğu Türkistan politikalarını öne sürerek eleştirdiği Çin'e savaş tehdidinde bulunmuştu. Destici, "Gerekirse savaş açarız. Bizim dünyada korkacağımız hiçbir ülke yok ama savaştan önce yapacağın işler var” ifadelerini kullanmıştı.