Batman'da 17 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş serbest bırakıldı

Batman'da 17 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş serbest bırakıldı

Batman'da uzman çavuş tarafından alıkonularak cinsel saldırıya uğrayan 17 yaşındaki kız çocuğunun hayati tehlikesi devam ederken, gözaltına alınan tecavüz faili, "adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı" tedbiriyle serbest bırakıldı.

Batman’nın Beşiri ilçesinde şüpheli şekilde yaralanan 17 yaşındaki kız çocuğunun uzman çavuş M.O. tarafından cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne ardından Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan kadının hayati tehlikesi devam ediyor.

Jin News'da yer alan habere göre, kadının  20 gün önce uzman çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi. M.O.'nun şikayetçi olmak isteyen kadını zorla alıkoyduğu ve İzmir’e götürdüğü belirtildi. Ardından ise birkaç gün içinde Batman’a döndükleri ve kadının ailesinin defalarca karakola başvurduğu da kaydedildi.

Uzman çavuş M.O.'nun alıkoyduğu kadına,  “Nereye şikayet edersen et, kimse bana bir şey yapamaz. Daha önce de defalarca kez yaptım, kimse bir şey yapamadı” dediği iddia edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Batman Barosu Beşiri ilçesinde bir kadını tecavüze maruz bırakan M.O. adlı uzman çavuşun gözaltına aldığını duyurdu.

Batman’nın Beşiri ilçesinde şüpheli şekilde yaralanan 17 yaşındakş çocuğun uzman çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne ardından Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan kadının  hayati tehlikesi devam ediyor.

Cinsel saldırının ortaya çıkması ile birlikte Batman İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eş Başkanı Devran Yıldız, "Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

'SİİRT BAROSU'YLA BİRLİKTE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Batman Barosu ise yazılı açıklama yayınlayarak failin gözaltına alındığı belirtti. Baro açıklamasında, "Suç mahalinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu’ndan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt’te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Siirt Sulh Ceza Hakimliği, Musa O.'ya "yurtdışı yasağı ve adli kontrol tedbiri" uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

 

DAHA FAZLA