Batman Valiliği’nden, haksız yere işten çıkarılan Tempo Çağrı Merkezi işçilerine ‘kampanya’ engeli

Batman Valiliği’nden, haksız yere işten çıkarılan Tempo Çağrı Merkezi işçilerine ‘kampanya’ engeli

Batman Tempo Çağrı Merkezi'nde haksız yere işten çıkartılan işçilerin başlatmak istediği imza kampanyası, Batman Valiliği tarafından engellendi.

İzel Sezer - @izelsezer

Batman Tempo Çağrı Merkezi'nde müşteri temsilcisi olarak çalışan 30'a yakın işçinin, hukuksuz şekilde işten çıkarılmalarına karşı başlatmak istediği imza kampanyası Batman Valiliği tarafından engellendi. Valilik, imza kampanyasını yasakladığı gibi, hakkını arayan işçileri de ‘‘haklarında yasal işlem başlatmakla’’ tehdit etti.

Batman Tempo Çağrı Merkezi'nde Digitürk ve beIN Sports müşteri temsilcisi olarak çalışan 30'a yakın işçi, 14 Temmuz tarihinden itibaren çağrı merkezi yöneticilerinin dayatmasıyla, müşteri memnuniyeti anketlerini kendilerine yaptırılmasından sorumlu tutularak işten çıkarılmışlardı. İşçiler, patronlar tarafından haksız yere işten çıkarılmalarına, tehdit ve mobbinge maruz bırakılmalarına karşı kamuoyu oluşturmak üzere yapmak istedikleri imza kampanyası, Batman Valiliği tarafından engellendi.

Batman Tempo Çağır Merkezi'nde mağdur edilen işçilerin Batman Valiliği’nde verdiği dilekçede şu ifadeler yer alıyordu:

‘’Bizler daha önce Tempo Çağrı Merkezi İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri A.Ş.’de çalışmakta olup işten çıkarmaların yasak olduğu bir dönemde iş sözleşmemiz karşılıksız feshedilmiştir. Konuyla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Ancak bu haksız fiil karşısında kamuoyu oluşturmak için 11.08.2020- 19.08.2020 tarihleri arasında saat 18.00-20.00 saatleri arasında Batman Park AVM ve Atatürk Parkı önünde imza kampanyası yapmak istiyoruz.’’

VALİLİKTEN İŞÇİLERE ‘YASAL İŞLEM’ TEHDİDİ

Valilik ise, mağdur edilen işçilerin yapmak istediği imza kampanyasını ‘’marjinal gruplarca provoke edilebileceği’’ iddiasıyla yasaklayarak, işçilerin imza kampanyası başlatması durumunda da haklarında yasal işlem başlatılacağı tehdidinde bulundu.

Valiliğin işçilerin talebine yanıtında şu ifadeler yer aldı:

‘’Yapılan inceleme neticesinde, COVID-19 salgınının son haftalarda ilimizde yayılma hızının artmasından dolayı etkinliğin halk sağlığına tehdit oluşturabileceği ve marjinal gruplarca provoke edilerek amacı dışına çıkabileceğinden düzenlenmesi uygun görülmemiştir.

Belirtilen yerlerde yasal olmayan etkinliğin yapılması halinde, etkinliği düzenleyenler ve etkinliğe katılanlar hakkında yasal işlemlerin uygulanacaktır.’’