Batıkent halkı kayyumları protesto etti

Batıkent halkı kayyumları protesto etti

Batıkent halkı Diyarbakır, Van ve Mardin'deki belediyelerin kayyumlar tarafından işgal edilmesini protesto etti. Polis ablukaya aldığı yurttaşlara basın açıklaması için izin vermezken, tüm engellemelere rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi.

Diyarbakır, Van ve Mardin'de yapılan hukuk dışı uygulamalarla belediye başkanlarının görevden alınıp Dışişleri Bakanlığı tarafından yerlerine kayyum atanması, Ankara Batıkent'te de protesto edildi.

Batıkent Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Batıkentliler tüm engellemelere rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

HALKIN İRADESİ GASBEDİLEMEZ

KAYYIM ZORBALIĞINI TANIMIYORUZ

Türkiye 19 Ağustos'ta,Diyarbakır,Van ve Mardin Belediye eş başkanlarının görevden alındığı,yerlerine kayyım atandığı ve 29 ilde çok geniş çaplı göz altıların yapıldığı bir güne uyandı.

Biz bu utancı 2.kez yaşıyoruz.2016 yılında yine çok sayıda HDP’li belediyeye kayyım atanmış; belediye eş başkanları ve pek çok belediye çalışanı tutuklanmıştı.Bu süreçte 3 büyük şehir başta olmak üzere bütün belediyelerin yağmalandığını,bütün kaynaklarının tüketilmiş olduğunu ve usulsüz yapılan harcamalarla belediyelerin ağır bir borç yükünün altına sokulmuş olduğunu gördük.Gene bu dönemde belediyelerin değerli arazi ve arsalarının gerici tarikatlara peşkeş çekildiğini ve pek çok belediye demirbaşının kayıp yada emniyet ,valilik  vb yerlere hibe edildiğini öğrendik.31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonucu hırsız yada hırsızlar suçüstü yakalanmıştır.

31 Mart ve 23 Haziranda halkın hiçbir şüpheye yer bırakmayacak açıklıkta ortaya koyduğu özgür iradesine karşı faşist bir darbe gerçekleştirilmektedir.AKP-MHP  iktidarı faşist rejimini bu darbeyle onarmak ve tahkim etmek istemektedir.Ancak şu bilinmelidir ki gerek yurt içinde uygulanan  gerici, faşist iç politikanın  gerekse sınırlarımız dışında uyguladığı savaş ve işgal politikalarının hiç biri bu rejimi tarihin çöplüğüne gitmekten kurtaramayacaktır.

31 Mart ve  23 Haziran seçimlerinde  Türkiye halkları olarak AKP-MHP  faşist bloğunu nasıl gerilettiysek, bu darbeyi de boşa çıkaracağız.Bu gün Diyarbakır,Van ve Mardin de Kürt Halkının  iradesinin gaspına karşı çıkmakta  en ufak  tereddüt yaşarsak yarın Ankara,İstanbul,İzmir,Adana Antalya ve Dersim belediyelerini seçen halkın iradesinin gaspı tehlikesi hiç de uzak bir ihtimal değildir.

Batıkentli yurttaşlar olarak her türlü hak gaspının karşısında barıştan, eşitlikten ve adaletten yana olmaya devam edeceğimizi;karanlığa karşı özgürlük mücadelesinin savucuları olacağımızı buradan halklarımıza duyuruyoruz.

BATIKENT DAYANIŞMA PLATFORMU