Batı Şeria'daki protestolar sırasında İsrail askerleri 15 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Batı Şeria'daki protestolar sırasında İsrail askerleri 15 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Nablus yakınlarında İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki Muhammed Hamayel hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

İsrail askerleri, cuma günü işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli 15 yaşındaki genci vurarak öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 15 yaşındaki Muhammed Hamayel, Nablus yakınlarında yasa dışı bir İsrail yerleşim alanı kurulmasına karşı yapılan protestolar sırasında katledildi.

İsrail ordusu "bir isyan çıktığını" ve askerlerinin hayatının tehlikede olduğunu öne sürdü. Olay, İsrail ve Hamas arasında 11 gün süren, Gazze'de 256 ve İsrail'de 13 kişinin öldüğü çatışmalardan birkaç hafta sonra meydana geldi.

Muhammed Hamayel cuma günü öldükten 6 saat sonra gömüldü. Protestoya İsrail ordusunun yaptığı müdahale sonucu 6 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Reuters'a konuşan bir İsrail ordusu sözcüsü, "İsyancılar tekerlek yaktı, askerlere doğru taş attı ve havai fişekler ateşledi. Onların hayatını tehlikeye attı. Askerler isyanı dağıtmak için onlara doğru ateş açtı" dedi.