Batı Papua Kurtuluş Ordusu, Endonezya'ya karşı savaşa hazırlanıyor

Batı Papua Kurtuluş Ordusu, Endonezya'ya karşı savaşa hazırlanıyor

Batı Papua Kurtuluş Ordusu genel merkezi 16 Temmuz 2019'da Batı Papua Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun dağlık bir bölge olan Puncak Papua'da liderlerini ve komutanlarını topladığını ve Endonezya ordusuna karşı savaşa hazırlandıklarını belirtti.

Batı Papua Kurtuluş Ordusu (TPNPB-OPM) genel merkezi 16 Temmuz 2019’da TPNPB-OPM'nin dağlık bir bölge olan Puncak Papua’da liderlerini ve komutanlarını topladığını ve Endonezya’nın sömürgeci ordusuna karşı savaşa hazırlandıklarını belirtti.

Özgür Gelecek'in AMW English’ten aktardığı haberde TPNPB-OPM Genel Merkezinin yaptığı açıklamada, Endonezya Kolonyal Askeri işgaline karşı gerilla savaşına devam etmek üzere toplantılar  yürütüldüğü ve askeri birimlerin Papua’da toplandığı belirtildi.

Puncak Jaya Bölgesi’ndeki Endonezya Kolonyal Ordusu ve Polisine karşı her zaman mücadele yürüten Puncak Papua Bölgesi, Intan Jaya Bölgesi ve Tembagapura Bölgeleri’nin komutanları ortak olarak yayınladıkları açıklamada herkesi gerilla savaşına katılmaya çağırdı.

TPNPB-OPM liderleri, Batı Papua bölgesinden devrimin şimdilik Ilaga’da başladığını bildiriyorlar ve  ülke dışında olan KOMNAS TPNPB-OPM sözcüsü Sebby Sambom’un derhal uluslararası basın ile iletişim kurmasını umuyorlar.

Mesajlarında, dünyanın çeşitli yerlerinden tüm gazetecilerden Papua’ya gelmeleri gerektiğini bildiren liderler, Papua’da Endonezya ordusu tarafından acımasız ve insanlık dışı baskıların ve işgalin uluslararası medyayı burada gerçekleştirmek istedikleri kurtuluş mücadelesine karşı duyarlı olmaya çağırıyorlar.

Aynı zamanda özellikle Endonezya medyasının, Endonezya hükümetinin desteği ile ordu ve polis tehditlerinden dolayı sansüre gittiğini ancak bu haklı mücadelenin duyulmasının engellenemeyeceğini belirtiyorlar.