Batan mülteci teknesinde 6 kişi öldü

Batan mülteci teknesinde 6 kişi öldü

Bu hafta Libya açıklarında en az 53 mülteci kayboldu ya da hayatını kaybetti.

Libya açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya açıklarında mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olduğunu ve 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Teknede yer alan 29 kişinin ise kayıp ya da ölü olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

'CAN KAYIPLARI NORMALLEŞTİRİLMEMELİ'

IOM tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Libya'nın Sabratha kenti açıklarında dün 35 mülteciyi taşıyan küçük bir ahşap tekne alabora oldu. 6 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı, 29 kişinin kayıp ya da ölü olduğu tahmin ediliyor. Sadece bu hafta Libya'da en az 53 mültecinin öldüğü veya kaybolduğu bildirildi. Akdeniz'de devam eden can kayıpları normalleştirilmemelidir. Faaliyete geçmemek insan hayatıyla ödenmektedir. Daha fazla ölüm ve acıyı önlemek için özel arama ve kurtarma kapasitesine, güvenli bir karaya çıkma mekanizmasına acilen ihtiyaç vardır."

4 NİSAN'DA 90 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Nisan ayının henüz başlarında yine Libya’dan yola çıkan bir tekne batmış ve 90 kişi hayatını kaybetmişti. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, teknenin batmasını,  "Bir başka Akdeniz trajedisinde 90'dan fazla kişi öldü. Avrupa, Ukrayna'dan gelen 4 milyon mülteciye cömert ve etkili bir şekilde ev sahipliği yapma yeteneğini kanıtladı. Şimdi bunu acilen kapısını çalan diğer mülteci ve göçmenlere yapmalı ve nasıl yapacağını düşünmelidir" ifadelerini kullanmıştı. (DHA)