Başsavcılıktan Osman Kavala için dilekçe

Başsavcılıktan Osman Kavala için dilekçe

Gezi Direnişi davasında yargılanan Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığa beraat verilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

İstanbul Cumhurşyet Başsavcılığı, mahkemeye sunduğu dilekçede, gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından beraat kararları için itiraz edeceğini belirtti.

Gezi Direnişine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı. İçlerinde Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı. Mahkemenin Kavala kararı sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ EDECEK

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre başsavcılık, mahkemeye süre tutum dilekçesi sundu, gerekçeli karar yazılana kadar itiraz hakkının saklı tutulmasını talep etti. Başsavcılık dilekçesinde, gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından beraat kararları için itiraz edeceğini belirtildi.

OSMAN KAVALA İÇİN GÖZLATI KARARI

Başsavcılık, '15 Temmuz darbe girişimi' hakkındaki başka bir soruşturma kapsamında Osman Kavala hakkında yeni bir gözaltı kararı verdi. 

KAVALANIN AVUKATI: BU KARAR AÇIKLANAMAZ

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, Osman Kavala’nın Avukatı İlkan Koyuncu Silivri Cezaevinden adliyeye gittiğini söyledi. Koyuncu, “Biz de öğrenmeye çalışıyoruz. Açıklanamaz bu karar, açıklanacak bir şey yok, belli” dedi.