Başsavcılık 'kötü muamele yok' demişti: Barış Pehlivan, cezaevi girişinde gördüğü şiddet için savcılığa başvurdu

Başsavcılık 'kötü muamele yok' demişti: Barış Pehlivan, cezaevi girişinde gördüğü şiddet için savcılığa başvurdu

Tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, kayıt esnasında kendisine fiziki ve sözel şiddette bulunan gardiyan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Silivri Cezaevi girişinde infaz koruma memurları tarafından darp edildiğini belirten Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Söz konusu darp iddiaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti.

Barış Pehlivan, kayıt işlemleri gerçekleştirilirken, aşağılayıcı sözler sarf edip, şiddet uygulayan kimliği tespit edilemeyen şüphelinin, TCK’nın 94 ve 96. maddelerinde düzenlenen suçlardan ötürü cezalandırılması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda yer alan ifadeler şu şekilde:

"Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda “kayıt işlemleri sırasında” Kimliği Tespit Edilemeyen Şüpheli İnfaz Koruma Memurunun kaba ve aşağılayıcı tavırlarıyla karşılaşan Pehlivan, ilk etapta duymazlıktan geldi. Şüpheli İnfaz Koruma Memurunun rencide edici tavırlarını sürdürmesi üzerine kendisini kibarca uyaran Pehlivan'a bu kez de Müvekkile “SEN KİM OLUYORSUN? BEN DEVLETİM!” minvalinde cümleler kurarak bağırmaya başladı.

Bunun üzerine, “Ben Barış Pehlivan’ım, ben “siz” diye hitap erken, benimle bu şekilde konuşamazsınız.” cevabını vermiş; Şüphelinin agresif tutumlarına son vermemesi üzerine diğer İnfaz Koruma Memurları tartışmayı sonlandırmaya çalışmışlardır. Ancak, PEHLİVAN KAYIT İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMASI İÇİN BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜRKEN ŞÜPHELİ, MÜVEKKİLİN ARKASINA YANAŞARAK SIRTINA 2 KEZ SERT ŞEKİLDE VURMUŞTUR. Pehlivan maruz kaldığı şiddete ve kötü muameleye karşılık vermedi; şüpheliyi uyararak, hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemekle yetindi.

Yürütülecek etkili bir soruşturma neticesinde öncelikle, Şüphelinin kimliğinin ve fiilin tespiti amacıyla Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na müzekkere yazılarak Müvekkilin Cezaevi’ne girişinden, koğuşuna gidene kadar olan tüm (farklı açılarda dahil) kamera kayıtlarının “saniye saniye” dosyaya celbini ve tarafımıza verilmesini,

Şüpheli hakkında yürütülecek soruşturma neticesinde kamu davası açılmasını vekaleten arz ve talep ederiz."

BAŞSAVCILIK REDDETMİŞTİ!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise darp iddiasının doğru olmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, “Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan’ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir. Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi İdaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç’ın ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK); Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen haberin siteden kaldırılmasına rağmen Odatv internet sitesine erişim engeli getirmişti.