Darülaceze de mi yıkılıyor?

Darülaceze'nin tarihi binasının bulunduğu alanın rezidans tehlikesiyle karşı karşıya olduğu öne sürüldü. Şirketler, İBB Meclis toplantısını bekliyor.

İstanbul'da bulunan 119 yıllık tarihi Darülaceze binasının bulunduğu alana da rezidans yapılmak istendiği iddia edildi.  

İddiaya göre, AKP'ye yakın inşaat şirketleri Şişli'de bulunan Darülaceze'ye ait alanda inşaat yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Darülaceze'ye ait alanda 30-40 katlı rezisans yapmak isteyen Kalyon İnşaat İBB'den inşaat izni isteyen şirketlerden biri. Başvurunun önümüzdeki İBB Meclis toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Şişli Belediyesi'nden olumlu sinyal alamayınca İBB'ye başvurdukları öğrenilen şirketler inşaat iznini bekliyor.

Yurt'un haberine göre, inşaat izni verilmesi durumunda alandaki tarihi binanın korunup korunmayacağı, Darülaceze'ye ait birimlere ne olacağı ise merak konusu. İnşaata izin verilmesi durumunda Darülaceze'ye ait bazı birimlerin Kayışdağı'ndaki Darülaceze alanına taşınması da konuşulan ihtimaller arasında.

119 YILDIR 72 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Şişli Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze binası, 1895 yılında padişah II. Abdülhamit tarfından 27 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Giderlerinin tamamını hayırseverlerin bağışları ile karşılayan Darülaceze,119 yıldır bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve engelli kişilere, sokağa terk edilmiş 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak ihtiyaçlarını karşılayarak barındırıyor. Darülaceze'nin Şişli'deki alanında idare binası, sekiz aceze dairesi, çocuk yuvası, revir ve hastane, cami, klise, sinagog, iş ocakları, aş ocağı, fırın, hamam, çamaşırhane, gasilhane, hemşire ve bakıcılar için personel lojmanları, rehabilitasyon merkezi, hayvan kesimhanesi, demirbaş eşya deposu, kuru gıda ambarı, yaş sebze ve meyve muhafaza deposu, buzhane gibi üniteleri içine alan 20 bina bulunmakta. Darülaceze, bugüne dek 29 bini çocuk olmak üzere toplam 72 bin kişiyi ağırladı.

DAHA FAZLA