Başkanlık yandaşın aklına yatmış: 'Biz bir din biliriz, bir de padişah!'

Başkanlık yandaşın aklına yatmış: 'Biz bir din biliriz, bir de padişah!'

Yeni Şafak yazarı Serdar Tuncer, bugünkü yazısında başkanlık sistemini, padişahlığa atıfla savundu. "Biz bir din biliriz, bir de padişah / Bin yıl ömür versin Hazreti Allah.”

Yandaş Yeni Şafak'ın yazarı Serdar Tuncer bugünkü yazısında demokrasiye ve "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözlerine inanmadığını yazdı. Tuncer, başkanlık sistemine şu sözlerle destek verdi: "Parlamenter sistemle yapamadığımız için değil; padişah seçemediğimiz için başkanlık istiyorum."

Geçen Ramazan ayında TRT'de yaptığı İftar Sevinci programında konuk ettiği ilahiyatçının "namaz kılmayan hayvandır" sözleriyle gündem olan Serdar Tuncer, bugünkü.yazısında başkanlık sistemini, padişahlık üzerinden savundu.

EGEMENLİĞİN MİLLETİN OLMASI GEREKTİĞİNE İNANMIYORUM

Tuncer, "demokrasi" ve "millet egemenliği" kavramlarıyla ilgili şu cümleleri yazdı:

"Demokrasiye inanmıyorum. Demokrasinin halkın egemenliği temeline dayanan bir yönetim biçimi olduğuna inanmıyorum. Meclisinin duvarında; 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazan bu milletin bir ferdi olarak egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması gerektiğine de, olduğuna da, olabileceğine de inanmıyorum."

Serdar Tuncer, CHP İstanbul milletvekili Gülay Yedekçi'nin CNN Türk'teki "Biz baştan beri diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin ayarları ile oynamayın. Mesela bir tanesi neydi; Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce dedi ki, Cumhurbaşkanını meclis seçsin, halk seçmesin. Eğer halk seçerse o Cumhurbaşkanı kendisini padişah yetkileriyle donatılmış şekle getirebilir" sözlerine atıfta bulundu. Bu sözler üzerine "Atatürk'ün meclis tarafından seçilmesine rağmen padişahtan daha çok yetkiye nasıl sahip olabildiğini düşündüm" diyen Serdar Tuncer, şu ifadeleri kullandı: 

'PADİŞAH SEÇEMEDİĞİMİZ İÇİN BAŞKANLIK İSTİYORUM'

"Derken Başkanlık meselesi iyice aklıma yattı. İçimde mehter çaldı birden. Camı açıp bağırdım: 'Biz bir din biliriz, bir de padişah / Bin yıl ömür versin Hazreti Allah'.

Ben Reis'in yaşını hesaplarken Şirin Payzın reklama gitti. Dur ben bununla ilgili bir yazı yazayım dedim kendi kendime.

Demokrasiye inanmıyorum diye başlayıp, Başkanlık istiyorum diye biten bir yazı yazayım.

Ve hatta diyeyim ki, yazının sonunda:

Parlamenter sistemle yapamadığımız için değil; padişah seçemediğimiz için başkanlık istiyorum."