Başkanlığa adaylığını koyan Trump: 'Biden sosyalizmin truva atıdır'

Başkanlığa adaylığını koyan Trump: 'Biden sosyalizmin truva atıdır'

Cumhuriyetçi Parti'nin kurultayında, başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayı kabul ettiğini açıklayan Donald Trump, seçim yarışına hazırlanırken ilginç açıklamalarda bulundu. Bir yandan seçim vaatlerini sıralayan Trump, 'aşırı solcu' bulduğu Joe Biden'ı da 'polise aktarılan bütçeyi kısmakla' suçladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal kurultayının son gününde yaptığı konuşmada başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayı kabul ettiğini açıklarken, seçimle ilgili vaatlerini de sıraladı. Kurultayın son günü Beyaz Saray önünde konuşan Trump, muhalefet partisi adayı Joe Biden ile ilgili de "sosyalizmin truva atı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

'AY YÜZEYİNDE BİR ABD TEMSİLCİLİĞİ AÇILACAK'

Seçim vaatleri arasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisini de gündemine alan Donald Trump, 'yıl sonuna kadar koronavirüs aşısının bulunacağına' işaret ederken, Çin'in salgından sorumlu tutulacağına da vaatleri arasında yer verdi.

Trump'ın vaatleri arasında ilginç detaylar da bulunuyor. Mars'a ilk insanlı uzay aracının yollanacağının sinyalini veren Trump, 'Ay yüzeyinde ise sürekli bir ABD temsilciliğinin açılacağına' söz verdi.

'BİDEN SOSYALİZMİN TRUVA ATI'

Seçim yarışı öncesi muhalefet adayına da sert sözlerle yüklenen Donald Trump, Joe Biden için "O amerikan istihdamının yokedicisi" açıklamalarında bulundu. Biden'ın ABD'nin bir çok değerini yok edeceğini savunan Trump, “Joe Biden zayıf. Emirlerini liberal riyakarlardan alıyor. Bu kişiler, enkaz alanından kaçarken, kentlerini yerle bir eden insanlar” eleştirisinde bulundu.

Konuşmasında ayrıca Demokrat Parti adayını 'polise aktarılan bütçeyi kısmakla' suçlayan Trump, Biden için "Sosyalizmin truva atıdır" ifadelerini kullandı.