'Basındaki O ‘Büyük’ Kim?

'Basındaki O ‘Büyük’ Kim?

Hürriyet yazarı Selvi, bir süredir Adnan Oktar ve grubundaki kadınlardan mektup aldığını paylaşarak onlardan birini köşesinde yayınladı. Selvi, Oktar’ın kendisine basında bir ‘büyüğü’ olduğunu söylediğini aktararak, “Kim o?” diye sordu.

İleri Haber

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi “Bir süredir hem ‘kedicikler’den hem Adnan Oktar’dan mektuplar alıyorum. Öyle “Yâr yakmış mektubun ucunu” misali mektuplar değil, anlayacağınız gibi. Masum olduklarını savunuyorlar. Haklarındaki iddianame ortaya çıktığı zaman neyle suçlandıklarını öğrenme fırsatımız olacak” ifadeleriyle yobaz Oktar’dan aldığı bir mektubu yayınladı.

Oktar’ın mektubunda villasından çıkan silahlara değindiğini ve bunların ruhsatlı olduğunu savunduğunu aktaran Selvi, “Adnan Oktar grubuna yönelik iddiaların kriminal boyutuyla mahkemeler ilgilenecek. Ben İslam’a hizmet iddiasıyla ortaya çıkan bir grubun yaptıkları işlerin İslam’a uygun olup olmadığını sorgulama peşindeyim. İslam’ın temel esasları ile çelişen yönlerine dikkat çekiyorum ama ne Andan Oktar’ın ne de ‘kedicikler’in mektuplarında bunlarla ilgili en ufak bir açıklama yoktur” ifadelerini kullandı.

“‘Kedicikler’le Ankara’nın Bağları’nı oynarken Kur’an-ı Kerim tilaveti mi, hadis çalışması mı, kelâm eğitimi mi, yoksa fıkıh dersi mi yapıyorsunuz?” şeklinde yazan Selvi, Oktar’ın basında bir ‘büyüğü’ olduğunu kendisine söylediğini aktararak, şunları kaydetti:

“Ha bir de iki mektubunda da gazetede çalışan güvendiği bir büyüğünden söz ediyor. Hangi gazetede, hangi büyüğüymüş acaba? Doğrusu Adnan Oktar’ın basındaki güvenilir büyüğünü merak ettim.”

İşte o mektup:

İLERİ HATIRLATIYOR: NE OLMUŞTU?

Yobaz Adnan Oktar ve çete üyelerine geçtiğimiz ay operasyon düzenlenmiş, aralarında Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Gerici Oktar, aralarında çocuk istismarı, cinsel taciz gibi suçların da olduğu 31 ayrı ağır suçla yargılanıyor.