Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı edildi

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı edildi

Kıbrıs'ta örgütlü Basın-Sen'in Başkanı Ali Kişmir, İstanbul Havalimanı'ndan 'ülke güvenliğini tehdit' gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Kıbrıs'ta örgütlü Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir'e, Türkiye’den transfer yolcu olarak geçtiği İstanbul Havalimanı'nda 'ülke güvenliğini tehdit' gerekçesiyle girişinin yasak olduğu söylendi ve sınır dışı edildi.

Ali Kişmir, Hırvatistan’dan dönerken Türkiye’den transit olarak geçecekti. Check-in yaptırmak için havaalanına gittiğinde havayolları yetkilisi, PCR testinin üzerinden 3 saat geçtiğini, bu şekilde kendisini kabul edemeyeceklerini söyledi. Kişmir, bu uygulamaya "Kendi devletim beni 3 aşılı olmama rağmen kabul etmedi" diyerek tepki gösterdi. Tekrar PCR testi yaptırmak için Türkiye’ye giriş yapması gereken Kişmir'e bu kez de 'ülke güvenliğini tehdit' gerekçesiyle ülkeye girişinin yasak olduğu söylendi. "Orada parmak izlerim alındı, sabıkalı gibi fotoğraflarım çekildi, eşyalarım arandı" diyerek yaşadıklarına tepki gösteren Kişmir, kabul edilmeyen yolcularla beraber 3 saate yakın bekledikten sonra 10.55 uçağına bindirilerek sınır dışı edildi.

'TÜRKİYE HALKI İÇİN ÜZÜLDÜM'

Kişmir, yaşananlara ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Ben cumhurbaşkanı adayı Akıncı’yı desteklediğim ve endişelerimi yazılarımda dile getirdiğim için bunları yaşadım, gerçek gerekçe bu. Kendimden daha çok kardeş ülkemiz Türkiye halkı için üzüldüm. Böyle bir dikta rejiminde yönetilmeleri ve buna maruz kalmaları gerçekten üzücü. Ben orada 3 saat bekletildim ama Türkiye’de gazeteciler, aydınlar 3 yıldır, 5 yıldır, 10 yıldır hâlâ hapisteler. Onların yaşadıkları benim yaşadıklarımdan çok daha ağırdır. Ben kendimde ‘mağdur oldum’ deme hakkı görmüyorum çünkü benden daha çok mağdur olmuş insanlar var Türkiye’de. Ben sadece Türkiye halkı için üzülüyorum."

Kişmir, Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) da teşekkür ederek "Kardeş sendikamız Türkiye Gazeteciler Sendikası’na da dayanışma gösterdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

 

DAHA FAZLA