Basın Özgürlüğünün Altını Oyanlar: Erdoğan iki dalda birinci

Basın Özgürlüğünün Altını Oyanlar: Erdoğan iki dalda birinci

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın “yalan haber ödülleri” vereceğini açıklamasının ardından Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) basın özgürlüğüne en çok saldıran liderleri açıkladı.

Beş ayrı dalda verilen “ödüllerin” ikisi Recep Tayyip Erdoğan’a giderken diğer ödülleri Donald Trump, Çin Cumhur Başkanı Xi Jinping, Myanmar lideri Aung San Suu Kyi kazandı.

EN ALINGAN VE TERÖRÜ BAHANE OLARAK KULLANAN ERDOĞAN

“En Alıngan” ödülü Türkiye’de açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “TCK 301” davalarına atıfta bulunarak Recep Tayyip Erdoğan’ın oldu. Sadece 2016’da 46 bin 193 adet “Cumhurbaşkanına hakaret” davası açıldığının altı çizildi. Bu kategoride ikincilik Trump’ın oldu. "Terörle Mücadele Kanunlarını En Ölçüsüsüz Kullanan” ödülü de yine Recep Tayyip Erdoğan’ın oldu. CPJ açıklamasında Türkiye’nin dünyadaki en büyük gazeteci hapishanesi olduğuna dikkat çekti. Bu alanda ikincilik ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin oldu.

“Medyanın Yakasını Bırakmayanlar” ödülü Çin Cumhurbaşkanına giderken ikinci sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer aldı. “Basın Özgürlüğünden Cayanlar” ödülü Myanmar lideri Suu Kyi’ye verilirken bu ödülde ikincilği Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda aldı.

CPJ son olarak “Tüm Dünyadaki Basın Özgürlüğünün Altını Oyma Başarısı” ödülünü ise ABD Başkanı Donald Trump’a uygun gördü.

DAHA FAZLA