Basın Konseyinden Erdoğan'a: Gazetecileri azarlamayın, sorulara yanıt verin

Basın Konseyinden Erdoğan'a: Gazetecileri azarlamayın, sorulara yanıt verin

Basın Konseyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fox tv muhabirini azarlamasına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fox tv muhabirini azarlamasına Basın Konseyi'nden tepki geldi.

Erdoğan, BM toplantısı için ABD’ye giderken yaptığı basın toplantısında Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası ile ilgili soru yönelten Fox tv Muhabiri Emre İskübarlas’a, "Fox tv’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Bir defa dürüst olun" demişti.

'SORU SORAN GAZETECİ AZARLANMAZ'

Basın Konseyi yaptığı yazılı açıklamada,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fox muhabirini azarlamasına, "Soru soran gazeteci azarlanamaz. Kamu gücünü kullananlar, halkın haber alma hakkı adına kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamak durumundadır" tepkisi verdi:

"Türkiye maalesef 'ifade ve iletişim özgürlüğü' açısından tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fox tv’yi hedef alması ilk değildir, daha önce de bakanlar aynı tavrı sergilemiştir. Medyanın yüzde 90’ı iktidar yanlısı yayın yaparken, özgür ve eleştirel habercilik yapmaya çalışan birkaç yayın organı da bir yandan ilan ve reklam ambargosu, diğer yandan iktidarın türlü baskılarıyla kuşatılmaya ve susturulmaya çalışılmaktadır.

'ELEŞTİREL HABER YAPAN TÜM YAYIN KURULUŞLARININ YANINDAYIZ'

Demokrasinin olduğu ülkelerde iktidarlar, eleştirel ve özgür habercilik yapan yayın kuruluşlarını tehdit etmez. Basın Konseyi olarak, Fox tv başta olmak üzere özgür ve eleştirel habercilik yapan tüm yayın kuruluşlarının yanında olduğumuzu; Türkiye’de demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla işlemesi; ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlara ulaşması için mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bildiririz."