Basın kartı olmayan gazeteciler için 'yıpranma payı' talebine iktidardan olumsuz yanıt

Basın kartı olmayan gazeteciler için 'yıpranma payı' talebine iktidardan olumsuz yanıt

Basın kartı sahibi olmayan gazeteciler için verilen ‘tüm gazetecilere yıpranma payı hakkı verilmesi talebini içeren soru önergesine’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan ‘olumsuz’ yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, basın kartı sahibi olup olmadığına bakılmaksızın, tüm gazetecilere yıpranma payı hakkı verilmesi talebini içeren soru önergesine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yanıt geldi.

Oktay, basın mensuplarına yönelik fiili hizmet süresi zammı uygulaması ile ilgili düzenlemenin 11 Kasım 2020’de yapıldığını hatırlatarak basın kartı sahibi olmayan gazetecilerin yıpranma payı hakkından faydalanması talebine olumsuz yanıt verirken önergede olan çok sayıda soruyu da yanıtsız bıraktı.

BASIN KARTI YENİLEME BAŞVURULARI

Gürer’in basın kartlarının dağıtımı ve yenilenmesiyle ilgili bir soruya da Oktay ‘Basın Kartı Komisyonu’nu işaret etti. Kartların komisyon tarafından verildiğini belirten Oktay, “Basın kartı yenileme başvuruları, Basın Kartı Yönetmeliğinin 18’inci maddesi çerçevesinde ilk inceleme ve bilgi isteme süreçlerine tabi tutulmakta ve değerlendirme süreci neticelendiğinde gerekli işlemler yapılmaktadır” dedi.

Oktay Covıd-19’un sektör ve çalışanlar üzerindeki etkisine dair soruyu da, “Basın İlan Kurumu’nun 23 Mart 2020 ve 20 Nisan 2021 tarihli Kararları ile Genel Kurulun 13 Mayıs 2020 ve 17 Şubat 2021 tarihli kararıyla salgın sebebiyle sektörün olumsuz etkilenmemesi ve desteklenmesi için gerekli tedbirler alınmıştır” diyerek cevapladı.