Basın kartı olmayan gazeteciler aşılamada da yok sayıldı

Basın kartı olmayan gazeteciler aşılamada da yok sayıldı

Basın kartı sahibi gazeteciler, aşılama programında öncelikli gruba dahil edildi. Bu kararın yanlış olduğu değerlendirmesi TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş tarafından yapıldı. Durmuş, “Sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Covid-19 aşılama programında, basın kartı olmayan gazetecilere öncelik verilmedi. Basın kartı olan gazeteciler randevu sistemiyle aşı yaptırabilecek. Basın kartı olmayan ya da kartı iptal edilen gazeteciler ise bu önceliğe dahil edilmedi.  

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş bu kararı, "Sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır" açıklamasıyla değerlendirdi. 

Basın meslek örgütlerine ulaşarak 15 gün içerisinde gazetecilerin öncelikli gruplarda yer alacağını belirten Sağlık Bakanlığı, hangi gazetecilerin bu grubun dışında tutulacağına dair bir açıklama yapmadı. Basın kartı olan gazeteciler aşı randevusu alabiliyor.  

Evrensel’de yer alan habere göre, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş bu kararda gazetecilerin aşılamada öncelikli gruba dahil edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu fakat sadece basın kartı taşıyan gazetecilerin aşılanacak olmasının yanlış bir karar olduğunu söyledi. 

Durmuş, açıklamasında, "Kamu yararı için gece gündüz çalışan gazetecileri aşılama sıralamasında Sağlık Bakanlığının öncelikli gruplara dahil etmesi olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır. Bu ülkede aktif çalışan basın kartı sahibi sayısı 9 bin civarındadır ancak toplam kayıtlı çalışan gazeteci sayısı 25 bindir. Ayrıca bu rakamlara internet medyasında ve serbest çalışan meslektaşlarımız dahil değildir. Sağlık Bakanlığı’nın gazeteciler arasında ayrımcılık yapmadan bütün gazetecileri öncelikli gruba dahil etmesi gerekmektedir. Basın kartı konusunda keyfiyetin sürdüğü bir dönemde sadece basın kartı taşıyanlara aşı yapılması doğru olmayacaktır. Bakanlık bu kararını yeniden gözden geçirmeli ve tüm gazetecileri aşılamalıdır" dedi. 

DAHA FAZLA