Basın kartı başvurusu reddedilen yabancı gazeteciler Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı

Basın kartı başvurusu reddedilen yabancı gazeteciler Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı

Basın kartı başvurusu reddedilen Türkiye'de görevli yabancı gazeteciler, ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Gazeteciler, AKP hükümetinin uluslararası medyayı da susturmaya çalıştığını söyledi.

Basın kartı başvuruları reddedilen yabancı gazeteciler, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Türkiye'de görevli yabancı gazetecilerin oturum izni alabilmesinin de ön koşullarından olan basın kartını alabilmek için başvuru yapan iki gazeteci, başvurularının reddedilmesi sebebiyle Türkiye'den ayrıldı.

Basın kartı başvurusu bu ay başında reddedilen Tagesspiegel gazetesinden Thomas Seibert, ZDF televizyonunudan Jörg Brase ve Kuzey Alman Radyo ve Televizyon Kurumu’ndan (NDR) Halil Gülbeyaz’ın basın kartı başvuruları reddedildi. Gülbeyaz, Türkiye'de oturum izni bulunduğu için kalmaya devam edebilecekken, Seibert ve Brase, dün Türkiye'den ayrıldı.

'AKP HÜKÜMETİ ULUSLARARASI MEDYAYI DA SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR'

Türkiye'den ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyen iki gazeteci, AKP'nin uluslararası medyayı da susturmaya çalıştığını söyledi.

Brase, “Türk hükümeti, ulusal medyayı büyük oranda susturmayı başardı ve şimdi aynısını uluslararası basın için yapmaya çalışıyor. Türkiye ile ilgili haberler yapmaya devam edeceğiz ama ne yazık ki bunu artık Türkiye dışından yapacağız” dedi.

Brase ayrıca, Berlin’deki Türk büyükelçiliğinin ZDF ve Tagesspiegel’den başka muhabir göndermesini istediğini, ancak bu teklifin iki basın kuruluşu tarafından da reddedildiğini söyledi.

Üç gazetecinin basın kartı uzatım başvurusunun neden reddedildiğine dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

DAHA FAZLA