Basın açıklaması yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis saldırdı: 159 kişi gözaltında!

Basın açıklaması yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis saldırdı: 159 kişi gözaltında!

Boğaziçi Üniversitesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis saldırdı. Saldırı sonucu 159 kişi gözaltına alındı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kayyum rektör olarak atanmasına karşı başlattıkları eylemleri devam ederken, öğrenciler bugün Güney Kapı'da basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı.

Polis, basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere saldırırken, okulun içerisinde kalan öğrencileri dışarı çıkarmadı. 

Edinilen bilgiye göre polis, Boğaziçi'ne desteğe giden öğrenci grubuna Etiler'de saldırdı. Saldırı sonucu 30 öğrenci gözaltına alındı.

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada "HAPİSHANE DEĞİL, ÜNİVERSİTE BURASI! HANGİ HAKLA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇIKIŞINI ENGELLEDİĞİNİZİ DAHİ SORMAYACAĞIZ! KORKUYORSUNUZ, ÖĞRENCİNİN YAŞAM ALANINDA ÖZNELEŞMESİNDEN KORKUYORSUNUZ! BU KORKUNUZ SÜRECEK, DERT OLSUN!" ifadelerine yer verildi.

POLİS SALDIRISI DURMUYOR!

İstanbul'da üniversite öğrencilerine dönük saldırılar farklı yerlerde devam ediyor.

İzmir'de de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için bir araya gelen öğrencilere  polisin saldırısında 27 kişi gözaltına alındı. 

 

GERİCİLERE MÜDAHALE YOK!

İstanbul Üniversitesi önünde bir grup gerici eylem yaptı. Görüntülerde polislerin alanda bulunmaması dikkat çekti. 

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI: MELİH BULU HESAP VERENE KADAR KAYYUMLUĞUN ÖNÜNDEN AYRILMIYORUZ

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı bir açıklama yayınlayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri şu ifadeleri kullandı:

"Biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, 29 Ocak Cuma günü milli, kültürel ve dini hassasiyetler gerekçe gösterilerek yapılan tutuklamaları protesto etmek ve bu tutuklamaların hukuksuzluğunu kamuoyuna duyurmak için bir basın açıklaması çağrısında bulunmuştuk.

Ancak, kayyum Melih Bulu ve haftalardır okulu adeta bir açık cezaevine çeviren polisler, bizleri kampüse hapsetti!

Bir grup öğrencinin okuldan çıkışına izin vermeyen polis ablukası, okul dışında olan 30 kadar arkadaşımızı gözaltına aldı.

Bizler,

1- Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana,

2- Dışardaki basın açıklamamızın yapılmasına izin verilene,

3- Tüm bu tutuklamalara, gözaltlarına ve kamuoyunda hedef gösterilmemize sebep olan kayyum Melih Bulu hesap verene kadar

KAYYUMLUĞUN ÖNÜNDEN AYRILMAYACAGIZ!

BİZLERİ KAMPÜSE HAPSEDENLERE İNAT BİZLER DE KAYYUMLUGUN DÖRT BİR TARAFINDA BARIŞÇIL ABLUKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ! ONLAR DÖNENE KADAR BİZ ABLUKADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

HERKESİ BURAYA ÇAĞIRIYORUZ!"

 

KAMPÜS İÇİNDE ÖĞRENCİLERE POLİS VE ÖZEL GÜVENLİK SALDIRISI

Öğrencilerin üniversite kampüsü içerisinde "kayyum rektör" Melih Bulu'yu bekleyişleri esnasında üniversiteye giren yüzlerce polis öğrencilere saldırarak gözaltına aldı. Yaklaşık 30 öğrenci bu saldırıda gözaltına alınırken, sabah saatlerinde gözaltına alınan öğrencilerle birlikte gözaltı sayısı 100'ü aştı. 

 

 

 

VALİLİKTE AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, ''İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlandı'' denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır."

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA: GÖZALTI SAYISI 159

Valilik gece saatlerinde yaptığı açıklamada, toplam 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108); Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır.

 

BARIŞ ATAY VE CHP MİLLETVEKİLLERİ VATAN EMNİYETTE

Gözaltına alınan öğrencilerle dayanışmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Sera Kadıgil, Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde.