Başhekim vekili meydanda eylem yapıp sağlık emekçilerine yapılan kesintiyi savundu

Başhekim vekili meydanda eylem yapıp sağlık emekçilerine yapılan kesintiyi savundu

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, COVID-19 salgınına karşı mücadele eden sağlık emekçilerinin ek ödemelerine yapılan kesintilerle ilgili tepkilerine karşı eylem düzenledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü öncülüğünde Balçova’daki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, sağlık emekçilerinin kesinti isyanına yanıt verildi. Prof. Dr. Küçükgüçlü tarafından okunan açıklamada, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yaşanan yüzde 20'lik kesintinin bu süreçte poliklinik hizmeti verilememesi nedeniyle olduğu iddia edildi. Ege’de SonSöz haber sitesinin aktardığına göre, basın açıklamasına, Hastane Genel Sekreteri Sahip Tiryakioğlu, kimi akademisyenler, AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, MHP İlçe Başkanı Fazıl Şahin, ve belediye meclis üyeleri de katıldı. 

BELEDİYE BAŞKANINA SERT SÖZLER

Sağlık çalışanlarının eylemlerine destek veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya hakkında da sert ifadeler kullanan Küçükgüçlü, “Sağlık yerleşkemizin bulunduğu Balçova Belediyesi’nin hizmetleri ile yaşanan sıkıntılar vatandaşlardan bize sıklıkla iletiliyor. Balçova Belediye Başkanının kendi sorumluluğu ve yetkisinde bulunmayan; hakkı ve hukuku olmayan bir konuda üniversite içerisinde bir açıklama yapması ise tam bir hadsizlik ve saygısızlıktır” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde salgın sürecinde sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yaşanan yüzde 20'lik kesinti emekçilerin tepkisine neden olmuştu. Sendikalar öncülüğünde gerçekleşen eylemlerde yüzde 20’lik kesinti kararının kaldırılması talep edilmişti.