Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin eylemleri ikinci gününde

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin eylemleri ikinci gününde

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları, ek ödemelerini alamamaları ve çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları eylem bugün de devam etti. Sağlık emekçileri, "Aylardır doğru düzgün ödeme alamıyoruz. 4 kalemde yatması gereken maaşların bir kısmı ödenmiyor. Nöbet ücretleri aylarca yatırılmadı. Döner sermaye ödemleri yapılmadı" dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde doktorlar ve sağlık çalışanları, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin ödenmemesi ve düzgün ödeme alamaması nedeniyle hastanede başlattıkları eylem ikinci gününde de devam etti. 

Hastanede bir araya gelen sağlık çalışanları, hastanede yürüyüş düzenledi ve ek ödemelerin ödenmemesini alkışlarla protesto etti.

Eylemde basın açıklaması okunurken "Halkımıza sesleniyoruz. Sizlere sağlık hizmeti vermek bizim en büyük onurumuz, görevimizdir. Bugün dünyada sağlık hizmetileri kalitesinde iyi yerlerdeysek bu bizim emeğimizdir, halkımıza olan borcumuzdur" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Bizler Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin sağlık çalışanları olarak şantiye halinden beri burada çalışıyoruz. Hastanede çalışan hekimlerin büyük kısmı görevlendirme ve mecburi hizmete gelenlerden oluşmaktadır. Buna rağmen ilk hasta kabulünden günümüze kadar 10 bini aşkın ameliyat, yüz binlerce poliklinik hizmeti verdik. En başında tanışma toplantısında biz sağlık çalışanlarına ‘hoş geldiniz’ denilmesinin ardından ‘herkes rahat olsun kimse mağdur edilmeyecek’ diye söz verildi. Temiz hastane ilan edildi, ancak pandemi nedeni ile artan iş yükü altında hizmet veriyoruz. Milletimize hizmet vermeye de talibiz.

Ancak unutulmamalı ki, bizler aynı zamanda aile geçindiriyoruz, anayız, babayız. çocuklarımızın geçim sorumluluğu da üzerimizde. Yüzünü bile göremediğimiz ailemize geçim sıkıntısı yaşatmak ağır geliyor.

Evet, ne yazık ki bu yoğun çalışma şartlarında aylardır doğru düzgün ödeme alamıyoruz. 4 kalemde yatması gereken maaşların bir kısmı ödenmiyor. Nöbet ücretleri aylarca yatırılmadı. Döner sermaye ödemleri yapılmadı. Bizlere hayatımızın en yoğun çalışma döneminde en az ücret verilmesi, normal zamanlarda yatan ücretlerin bile ödenmemesi bizleri bunalıma sokmaktadır. Tükeniyoruz! Sağlıkta performans sistemi ile parçalara bölünen maaşımızın düzenli yatmaması, çalışarak hak ettiğimizin, ödemeye gelince lütufmuş gibi dillendirilmesi, aldığımız maaşların gelecekte emekliliğe yansımaması, çalıştığımızın ücreti için ağız açmak zorunda bırakılmak bizlere ağır geliyor. Tükeniyoruz! Pandemi döneri diye açıklanan, ağustos-ekim dönemi genelgesi daha büyük mağduriyet oluşturmaktadır.

1- Sağlıkta şiddetin önlenmesi, bunun çözümü için sağlık çalışanları ile çalışılması,

2- Çalıştığımız haziran-temmuz ek ödemelerinin yapılması

3- 'Yeni açılan sağlık kuruluşları il sağlık müdürlüğünce ek ödeme açısından desteklenir' genelgesi gereği hastanemiz sağlık çalışanlarının 1 yıl boyunca desteklenmesi,

4- Tek kalemde, emekliliğimize yansıyan maaş istiyoruz.

Bizler eylemlerimizi bilimsel çalışmalarla yapmak istiyoruz. Alkışlanmak da, şiddet görmek de istemiyoruz. İyi hekimlik, insani şartlar ve tüm sağlık çalışanlarına adil ücret istiyoruz. Bu noktada bizleri destekleyen tüm sağlık çalışanlarına, milletimize teşekkür ediyoruz."