Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile kızlarının görüşmesine izin verilmediğini duyurdu

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile kızlarının görüşmesine izin verilmediğini duyurdu

Başak Demirtaş, Edirne'de tutuklu olan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile kızlarının görüşmesine izin verilmediğini duyurdu.

Başak Demirtaş sosyal medya hesabından, HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile kızlarının görüşmesine izin verilmediğini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Başak Demirtaş,  "Kızlarımız Delal ile Dılda'nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi" dedi.

Demirtaş 'koronavirüs salgını bahanesiyle' izin verilmeyen görüşmeye tepki gösterirken "Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz? Hadi engellediniz, onun yerine neden telefonda görüş hakkı vermiyorsunuz? Görüntülü görüşme dediniz, ne oldu? Hakkımızı neden gasp ediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş'ın açıklaması şu şekilde:

"1- Güç koşullarda çalışmak zorunda olan işçilere, kamu emekçilerine, özel sektör çalışanlarına, uçaklarda yan yana oturanlara, iktidarın etkinliklerine, mitinglerine katılanlara corona bulaşmıyor (!)

2- Ama arada çift cam, iki tarafta da demir parmaklıklarla yapılan kapalı cezaevi görüşlerinde, maske ve siperlik taktığınız halde sevdiklerinize corona bulaşıyor (!) Bu yüzden görüşler ayda sadece bir defa yapıldı.

3- Hele ki iki çocuk babalarıyla kapalı görüş yaptı mı anında corona bulaşıyor (!) Tam da bu nedenle, kızlarımız Delal ile Dılda'nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi.

4- Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz? Hadi engellediniz, onun yerine neden telefonda görüş hakkı vermiyorsunuz? Görüntülü görüşme dediniz, ne oldu? Hakkımızı neden gasp ediyorsunuz?@adalet_bakanlik @abdulhamitgul

5- Hepsinden önemlisi, madem corona riski var, haksız yere cezaevinde olan siyasetçileri, gazetecileri, hayatları tehlikede olan insanları neden serbest bırakmıyorsunuz?"