Başak Cengiz'in katledilmesiyle ilgili Adalet Bakanı’na tek soru!

Başak Cengiz'in katledilmesiyle ilgili Adalet Bakanı’na tek soru!

HDP'li Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle tek soruluk bir yazılı önerge verdi.

İleri Haber

HDP’li Ayşe Acar Başaran, Can Göktuğ Boz tarafından “kadın olduğu için kendini savunamayacağı” düşünülerek katledilen Başak Cengiz ile ilgili Çilem Doğan örneğini hatırlattı. Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Gül’e “Başak Cengiz özsavunma hakkını kullanarak katil Cengiz Göktuğ Boz’u öldürseydi hapis cezası verecek miydiniz?” diye sordu.

İstanbul’da dün (10 Kasım) bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz’un isimli erkeğin kılıçlı saldırısına uğradı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Cengiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Katil Can Göktuğ Boz, hakimlikteki ifadesinde, olay günü sinirli ve moralinin bozuk olduğunu, bir anlık öfkeyle istemeden yaptığını, kendini savunamayacağı için bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini anlattı.

Nöbetçi Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, “şüphelinin üzerine atılı suçu ikrar etmesi” ve “yeterli delillerin bulunması” nedeniyle Can Göktuğ B'nin tutuklanmasına hükmetti.

TEK SORULUK ÖNERGE

Cinayeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Baran, “Daha önce Çilem Doğan kendisine şiddet uygulayan evli olduğu erkeği yatak odalarında bulunan ve erkeğe ait olan silahla öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası ile yargılanmış ve cezası onanmıştır” diyerek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle tek soruluk bir yazılı önerge verdi.

Başaran, Gül’e, “Kadın olduğu için kendini savunamayacağı düşünülerek katledilen Başak Cengiz özsavunma hakkını kullanarak katil Cengiz Göktuğ Boz’u öldürseydi hapis cezası verecek miydiniz?” sorusunu yöneltti.