Bartın'da sel: Barınakta 56 köpek öldü

Bartın'da sel: Barınakta 56 köpek öldü

Barınakta terk edilen 56 köpek sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Bartın'da yaşanan selde, ruhsatsız olduğu belirlenen bir barınakta 56 köpek hayatını kaybetti. Barınak sahibine idari para cezası kesildi.

Karadeniz'de 5 gündür etkili olan yağışlar nedeniyle Zonguldak, Kastomunu ve Bartın'da yaşam olumsuz etkilenirken, birçok yerde de yıkım yaşandı ve Kastamonu'da bir kişi kayboldu. Bartın'da meydana gelen sel ise Okçular mevkiinde dere kenarında bulunan hayvan barınağını da bastı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) hayvan kurtarma ekipleri ve gönüllülerin, gece 11.30 sıralarında geldikleri ruhsatsız barınaktaki köpekleri kurtarmaya çalıştı. Suların çekilmesiyle barınakta birçok hayvanın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede 56 köpeğin boğularak öldüğü tespit edildi.

T24'ün haberine göre Okçular köyünde Sevim Arkan isimli kişinin bir arazide beslediği sahipsiz köpeklerin bulunduğu barınakları sel suyu bastı. Gönüllüler tarafından barınaktaki köpekler gece saatlerinden itibaren kurtarılmaya çalışıldı. Ancak yüksek su seviyesi kurtarma çalışmalarında zorluk yaşanmasına neden oldu. Kurtarma çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren devam edildi.

56 KÖPEK ÖLDÜ

Yapılan incelemede 22’si yavru olmak üzere 56 köpeğin boğularak öldüğü tespit edildi.

İDARİ PARA CEZASI 

Hayvanların ölümüyle ilgili olarak barınağın sahibi Sevim Arkan’a Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 434 bin TL idari para cezası kesildi. Hayvan ölümlerine ilişkin tutanakta, Sevim Arkan'ın olay yerinde bulunmadığı ve tahliye işlemlerine katılmadığı kaydedildi.