Bartın'da koronavirüse yakalanan kamu personeline disiplin cezası verilecek

Bartın'da koronavirüse yakalanan kamu personeline disiplin cezası verilecek

Kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda salgının bulaşmasının önlenmesinde yetersiz kalındığı ve Covid-19'a yakalanan personelin sorgulanarak hakkında disiplin işlemi yapılacağı söylendi.

Bartın Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşan kamu personelinin hastalık nedenlerinin sorgulanacağını ve gerekçeleri yeterli görülmeyenlere disiplin cezası verileceğini belirtti.

Bartın İl Salgın Denetim Merkezi Başkanı olan Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, 21 Nisan tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, “Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında, salgının bulaşmasını önlenmesinde yetersiz kalındığı görülmektedir” diyerek alınan kararı açıkladı.

ÖNCE SORGULANACAK SONRA DİSİPLİN İŞLEMİ YAPILACAK

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Akdaş’ın imzasının bulunduğu resmi yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Salgının bulaşmasını önlemek amacıyla çalışan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm amir, memur ve işçi kadrosunda görev yapan personelin herhangi bir şekilde temaslı ya da pozitif olmaları durumunda, Genelge ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları uyarınca sorumlu sayıldığından, temaslı ya da pozitif etkilenen bu kişilerin temaslı ya da pozitif olma nedenleri kurum amirleri tarafından mutlaka sorgulanacaktır. Yapılan inceleme veya soruşturmada gerekçeleri yeterli görülmeyen personel hakkında kurum amirlerince disiplin işlemi yapılacaktır."