Bartın'da bir tekstil fabrikasında 11 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı

Bartın'da bir tekstil fabrikasında 11 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı

Bartın'da bir tekstil fabrikasında çalışan 11 işçinin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Fabrika üretime ara verirken, 530 çalışan ev karantinasına alındı.

Bartın'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında bir hafta önce rahatsızlanan 3 işçiye koronavirüs testi yapıldı.

İşçilerin testleri pozitif çıkınca filyasyon çalışmasıyla aynı bölümdeki 8 kişide daha virüs tespit edildi. Bunun üzerine pazartesi günü fabrikada üretime ara verildi.

İHA'nın haberine göre; Sağlık müdürlüğü yetkilileri fabrikada çalışan 530 kişinin evlerinde karantinaya alınması kararı aldı. Testleri pozitif çıkan 11 kişinin hastanede tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

MEZARLIK ZİYARETLERİNE YASAK

Öte yandan Bartın Valiliği'nce, Kurban Bayramı'nda toplu şekilde bayramlaşma, mezarlık ziyaretleri ve yemek organizasyonlarına yasak getirildi.

Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından Kurban Bayramı'yla ilgili alınan kararlar açıklandı. Kararlara göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkinliğini azaltmak amacıyla toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla Kurban Bayramı arifesi ve bayram süresince toplu olarak mezarlık ziyaretlerinin ve bu alanlarda Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapılması yasaklandı.

Bayram namazının il merkezinde valilik, ilçelerde kaymakamlıklarca belirlenen açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde kılınması kararı da alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde Kurban Bayramı'nda toplu bayramlaşmaların, özellikle köylerimizde gelenek haline gelen köy ve mahalleler arası toplu olarak yapılan bayram ziyaretleri ile toplu yemek faaliyetleri köylerimizde geleneksel hale gelmiş güreş, futbol gibi turnuvaların yapılması yasaklanmıştır. Usulüne göre alınan, ilan ve tebliğ edilen bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlerin eylemleri TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmiştir."