Bartın'da batan geminin Palau bandıralı olduğu öğrenildi: 2 ölü

Bartın'da batan geminin Palau bandıralı olduğu öğrenildi: 2 ölü

Bartın açıklarında Palau bandıralı kuru yük gemis battı.Bartın Valisi Güner, mürettebattan 5 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin cansız bedeninin denizden çıkarıldığını açıkladı.

Bartın Valisi Sinan Güner, "Üç filikada mahsur kalan tahminen 15 mürettebatın kurtarma faaliyetine başlayacağız. Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor" dedi.

AA'da yer alan habere göre, Bartın'ın İnkumu açıklarında Rus bandıralı 'Arvin' isimli bir kuru yük gemisi battı. Gemi mürettebatı için kurtarma çalışmalarına başlanacağı açıklandı.

Vali Güner, Karadeniz'de hava şartlarının kötü olduğunu belirterek geminin mürettebatından 3 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Güner, "Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor ama çıkartacağız, büyük bir gemi de olsa özel bir gemi de olsa götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bartın Valisi Sinan Güner, geminin ilk başta Rus bandıralı olduğunu sandıklarını ama Palau bandıralı olduğunu belirtti. Vali Güner önce mürettebatın tamamın Rusya vatandaşı olduğunu söyledi, ardından Ukrayna vatandaşı olduklarını tespit ettiklerini açıkladı. Güner şöyle konuştu: "Geminin Rus bandıralı olduğunu belirtmiştik ama Palau bandıralı olduğunu öğrendik. Arvin isimli gemi Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük taşıdığı sırada hava muhalefetinden dolayı Bartın Limanı'na sığınmaya çalışıyor. Geminin mürettebatı Ukrayna vatandaşı. Toplam mürettebat 13 kişi. Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin cansız bedeni de bota alındı. Yüksek dalgalar var, dalgalar nedeniyle bot etrafını göremiyor. Karadan yönlendirmelerle ulaşmaya çalışıyoruz. Kayalıkların olduğu bölgede el sallayan 2 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz."