Barolar, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na karşı eyleme geçiyor: 'Hukukun izinden gideceğiz'

Barolar, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na karşı eyleme geçiyor: 'Hukukun izinden gideceğiz'

TBB'nin hukuktan yana olmadığını savunan ve Başkan Metin Feyzioğlu dahil baro yönetiminde değişim isteyen barolar, genel kurul çağrısının iki kez üst üste reddedilmesi üzerine eylemlere hazırlanıyor.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) temsil gücü kalmadığını, hukuktan yana olmadığını savunan ve Başkan Metin Feyzioğlu dahil baro yönetiminde değişim isteyen baroların genel kurul çağrısı iki kez üst üste Feyzioğlu duvarına çarptı.

Genel kurula gidilmesi için Avukatlık Yasası’nın gerektirdiği 10 baro sayısına ulaşan, sonrasında iki baronun daha katılımıyla TBB’ye genel kurul çağrısı yapan baro yönetimleri, TBB yönetiminden çıkan “genel kurul istekleri hukuksuz” kararına karşı eylem planı hazırlamak için toplanıyor.

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Urfa, Van, Bursa, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Dersim ve Mersin baro başkanları, İstanbul’da toplanarak TBB’den çıkan karara karşı tüm hukuki süreçleri harekete geçirecek bir eylem planı belirleyecek.

‘BİZ HUKUKUN İZİNDEN GİDECEĞİZ’

DW Türkçe'ye konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye genelinde baroların önce kendi içlerinde toplanacağını ardından İstanbul’da buluşacaklarını belirterek, “Biz hukukun izinden gideceğiz” diye konuştu.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da Feyzioğlu başkanlığındaki TBB yönetiminin ‘hukuken suç işlediğini’ belirtti. Balkan, "Biz hukukçular da bu suça karşı tüm hukuki yolları gündeme getireceğiz. Her seçenek masada. İdari dava açma hakkımızdan, suç duyurusunda bulunmaya kadar uzanacak bir dizi eylem zincirini hep birlikte görüşüp uygulamaya sokacağız” diye konuştu.