Baro başkanının darp ettiği kadın avukat: 3 kuruşluk tazminat davası açacağım

Baro başkanının darp ettiği kadın avukat: 3 kuruşluk tazminat davası açacağım

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin’in konuşturmadığı ve fiziksel şiddet bulunduğu kadın avukat Pınar Çelik Arpacı 3 kuruşluk dava açacağını söyledi.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, elini sıkmayan Avukat Pınar Çelik Arpacı’nın, kürsünün önüne geçip kolundan tutarak konuşma yapmasını engelledi.

Daha önce Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten avukat Pınar Çelik Arpacı yaşananları İleri Haber’e anlattı.

Arpacı yaşananları şöyle özetledi:

“Aslında evveliyatı var konunun. İnsan Hakları Komisyonu olarak Büyükada gözaltılarına ilişkin bir basın açıklaması yapmak istemiştik. Bu nedenle 9 avukat olarak komisyondan atıldık. Atıldığımız için dava açtık, bu kez de avukatımıza soruşturma açıldı. Şahsi olarak dava açanlara da soruşturma açtı baro. Burada bir husumet oluştu. 

“PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALDIM”

Ruhsat töreninde teamül gereği stajyeri yetiştiren avukat bir teşekkür konuşması yapar. Ben de cübbeyi giydirdim. Baro başkanı elini uzattı, sıkmak istemedim. Çünkü bu iki yüzlü bir nezaket anlayışı. Normalde selamlaşmıyoruz bile, haliyle ben de elini sıkmak istemedim. Çok bozuldu bunun üzerine videoda zaten görünüyor. Arkasından da bir teşekkür konuşması yapmak istedim ama ona izin vermedi. Video da her şey görülüyor zaten itip kaktı beni. Ben stajyerime başarılar demek istemiştim çünkü yanımda bir yıl geçirdi. Onun törenini de rezil etti. Benim için de çok sıkıntılı bir andı. Kadın hakları mücadelesi yürüten bir kişiyim. Hem psikolojik hem fiziksel şiddet maruz kaldım. 

“SAKİN KALMASAM DAHA BÜYÜK ŞİDDET UYGULARDI”

Baro Başkanı Öztekin’in elini sıkmamasındaki asıl tepkisinin avukatların komisyondan atılmaları olduğunu anlatan Arpacı, “Biz hakkımızı aramak için dava açtığımızda da tüm avukatlar hakkında disiplin soruşturması açılması husumete dönüştü. Saygı hak edilir ve ben haketmediğini düşünüyorum. Baro başkanı olmak bir şey değiştirmez. Baro başkanı gibi davranacak o zaman, husumet beslemeyecek. 

Kişisel olarak çok agresif ve şiddet yanlısı. Zamanında yönetim kurulu üyelerine ilişkin de hakaret davaları oldu zaten. Öfke kontrolü olan biri değil. Ben de videoya bakınca korktuğumu farkettim. Ben sakin kalmasam o daha büyük bir şiddet uygulardı” diye konuştu.

“KÜÇÜK BURJUVA NEZAKETİNE İHTİYAÇ YOK”

Av. Arpacı tazminat davası açacağını kaydederek şöyle konuştu: 

“Daha sonra yaptığı basın açıklamasında şiddet uygulamadığını söylüyor. ‘Elini nasıl sıkmaz? Ben bin kişilik örgütü temsil ediyorum. Benim elimi sıkmak zorunda diyor. Bu kabul edilemez, ben kimsenin elini sıkmam bu şekilde. Küçük burjuva nezaketine ihtiyaç yok. 

Salondakiler şok oldu. Stajyerimin ailesi destek verdi. Salondakiler ‘Biz nasıl oturduk izledik?’ dediler. 

3 kuruşluk tazminat davası açacağım. Simgesel olsun diye. Benim ve stajyeriminin en mutlu gününde beni rencide etmesinin ve tartaklamasının bir anlamı olsun diye 3 kuruşluk bir dava açacağım.”

Arpacı sözlerine şunları ekledi:

“Bir baro başkanının bu şekilde davranmasını ve bunu hala savunmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Özür dileyebilirdi ama hala ‘hak etti’ diyor. Bunu kabul edemiyorum. Bin birden büyüktür. O sadece bir kişi ve gözümde baro başkanı değil.”