Barış Yarkadaş: Erdoğan, Soylu'ya televizyona çıkmayı yasakladı

Barış Yarkadaş: Erdoğan, Soylu'ya televizyona çıkmayı yasakladı

Gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın MYK toplantısında Sedat Peker'e hiçbir şekilde cevap verilmemesi emrini verdiğini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da televizyon yasağı koyduğunu söyledi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT TV'de katıldığı "Şimdiki Zaman" programında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili çeşitli emirler verdiğini öne sürdü.

Yarkadaş, Erdoğan'ın toplantıda, Sedat Peker'e hiçbir şekilde cevap verilmemesi emrini verdiğini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da televizyon yasağı koyduğunu iddia etti. 

Barış Yarkadaş programda şunları söyledi:

"Şunu söyleyeyim dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP MYK toplantısında Sedat Peker'e hiçbir şekilde cevap verilmemesi talimatını verdi. "Hiç kimse Sedat Peker'e cevap vermesin" dedi. Süleyman Soylu'nun da bundan sonra bu konuyla ilgili televizyona çıkıp konuşmasını yasakladı. Toplantının ardından da bugün AKP'nin emniyet kökenli milletvekilleri AKP'nin bir grup üst düzey yöneticisini ziyaret ederek Süleyman Soylu etrafında gelişen olaylardan dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler."