Barış Terkoğlu: SADAT, Türk ordusunda personele verilmiş çok özel savaş ve silah bilgilerini, teknik ve taktik birikimi, yurtdışına satıyor

Barış Terkoğlu: SADAT, Türk ordusunda personele verilmiş çok özel savaş ve silah bilgilerini, teknik ve taktik birikimi, yurtdışına satıyor

Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında askeri birikimin yabancı silahlı güçlere pazarlandığına işaret etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü "SADAT’ın kayıp iş ilanları" başlıklı köşe yazısında SADAT'ın TSK personelini işe aldığını yazdı.

Yazısında öte yandan SADAT'ın TSK'ye ait çok özel silah ve savaş bilgilerini yurtdışına sattığını belirten Terkoğlu, "Türk ordusunda bu personele verilmiş çok özel savaş ve silah bilgilerini, teknik ve taktik birikimi, yurtdışına satıyor. Konuştuğum kimi askeri hukukçular bu bilgilerin yurtdışına çıkarılmasının suç sayılabileceğini söyledi. Anlattıklarına göre bu faaliyetin, hem Askeri Ceza Kanunu’nda hem de Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı var" ifadelerini kullandı.

SADAT'ın verdiği ilanlarda TSK birikiminin yabancı silahlı güçlere pazarlandığına işaret eden Terkoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun denetiminin kim tarafından yapıldığını, içeriğin yabancı askeri güçlere sunulmasının yaratacağı sakıncaları ise halen bilmiyoruz. Libya’da görev yapacak komutanı yazan gazetecinin “devlet sırrı” suçlamasıyla cezalandırıldığı Türkiye’de, SADAT’ın TSK’nin özel bilgilerini yurtdışına taşımasına ses çıkarılmaması, meseleyi daha da karmaşık hale getiriyor."

Yazının tamamı için tıklayın...