Barış Pehlivan'ın gardiyan tarafından darp edildiği anın görüntüleri ortaya çıktı

Barış Pehlivan'ın gardiyan tarafından darp edildiği anın görüntüleri ortaya çıktı

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevine kabul esnasında bir gardiyan tarafından darp edildiği anın görüntüleri ortaya çıktı.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 6 Mart’ta tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürüldüğünde cezaevine kabul sırasında bir gardiyan tarafından darp edilmiş, savcılık ise kamera kayıtlarına rağmen “kovuşturmaya yer yoktur” kararı vermişti. Odatv, Barış Pehlivan’a bir gardiyan tarafından uygulanan darbın görüntülerine ulaştı ve yayınladı.

Barış Pehlivan ve avukatlarının konuyla ilgili suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmada, savcılık “darp olmadığını” ileri sürerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Hükümete yakın medya, Pehlivan ve avukatları “yalancılıkla” suçlayarak savcılığın kararını manşetlerine taşıdı.

Odatv ise Barış Pehlivan’a bir gardiyan tarafından uygulanan darbın görüntülerine ulaştı. Görüntülerde, savcılığın “darp yok” dediği, hükümete yakın medyanın “yalancılıkla” suçladığı olayda, Barış Pehlivan’a uygulanan şiddet açık bir şekilde görülüyor.

KOLLUK KUVVETLERİ ÇIKTIKTAN SONRA DARP ETTİ

Kamera kayıtlarında Pehlivan’ı darp eden gardiyanın, Pehlivan’ı Silivri Cezaevi’ne getiren kolluk görevlilerini cezaevinden çıkardıktan sonra odaya girdiği görülüyor. Odada sandalyede oturan Pehlivan’ın arkasından yaklaşan gardiyan sol eliyle Pehlivan’ın sırtına vuruyor ve eğilerek 1-2 saniye Pehlivan’a bir şeyler söylüyor.

Görüntüler açık bir şekilde ortadayken savcılığın “kovuşturmaya yer yoktur” kararı vermesi ise dikkat çekici.