Barış Pehlivan tutuklandı!

Barış Pehlivan tutuklandı!

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından soruşturmaya dahil edilen Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Önceki gün Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından bugün de Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında aynı haberden dolayı tutuklama kararı verildi.

Savcılık, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etmişti. Barış Pehlivan, tutuklama talebiyle 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Pehlivan'ın Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu saat 19.14 itibariyle bitti. Mahkeme, Barış Pehlivan’ın tutuklanmasına karar verdi.

'BUGÜNÜN DEVLET ERKLERİ ODATV'Yİ KAPATTI'

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Barış Pehlivan, adliyeye girişinden önce şu açıklamayı yaptı:

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevi'nde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye'sinde bunu yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ Odatv'yi kapatmadı ama bu günün hükümeti bugünün yönetimi bugünün devlet erkleri Odatv'yi kapattı. Ben şu an BTK'nın 'idari tedbir' iddiasıyla geçiçi olarak kapattığı iddiasıyla şu an okuruna ulaşamayan Odatv'nin Genel Yayın Yönetmeniyim. Burada Barış'ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradım bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu'na da yapılabilirdi. Tıpkı FETÖ'cüler gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeyebilirdi."